Nutriční hodnoty (Středomořská zelenina na plechu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 3 988 kJ / 953 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 28,45 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 15,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,45 g |
| Tuky | 55,14 g |
| – nasycené | 16,46 g |
| – nenasycené | 34,81 g |
| –– mononenasycené | 24,61 g |
| –– polynenasycené | 10,21 g |
| ––– omega 3 | 0,25 g |
| Vláknina | 32,54 g |
| Cholesterol | 90 mg |
| Sodík | 2,48 g |
| Sůl | 5,90 g |
| Sacharidy | 77,29 g |
| – cukry | 41,00 g |
| ––– laktóza | 1,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 lilek | Lilek čerstvý | |
| 2 2 cukety | Cuketa čerstvá | 200 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 4 4 velká rajčata | Rajče červené čerstvé | 240 g |
| 1-2 1-2 čerstvé papriky | Paprika červená čerstvá | 225 g |
| 1 palička 1 palička česneku | Česnek čerstvý | 80 g |
| 100 g 100 g sýru feta (nebo balkánského) | Sýr feta | 100 g |
| 2 lžíce 2 lžíce bazalkového pesta | Pesto bazalkové | 30 g |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| tymián (v nouzi sušený) | Tymián sušený | |
| rozmarýn (v nouzi sušený) | Rozmarýn sušený | |
| sůl | Sůl mořská |