Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Vánočka (Mazanec))

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 2

Energie27 951 kJ /
6 680 kcal
Bílkoviny141,65 g
– z toho živočišné bílkoviny18,40 g
– z toho rostlinné bílkoviny123,25 g
Tuky197,98 g
– nasycené49,03 g
– nenasycené133,98 g
–– mononenasycené88,31 g
–– polynenasycené45,67 g
––– omega 33,12 g
Vláknina45,80 g
Cholesterol 1,06 g
Sodík 4,41 g
Sůl10,92 g
Sacharidy1 060,13 g
– cukry361,70 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1/2 kg 1/2 kg hladké mouky Mouka pšeničná hladká 500 g
1/2 kg 1/2 kg polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 500 g
250 g 250 g cukru krupice Cukr bílý 250 g
250 g 250 g rozpuštěného másla (nebo Hery) Máslo kravské 250 g
10 g 10 g soli Sůl mořská 10 g
70-100 g 70-100 g čerstvého droždí Droždí pekařské lisované 85 g
3 3 žloutky Vaječný žloutek 69 g
100 g 100 g rozinek Rozinky 100 g
1-2 lžičky 1-2 lžičky citronové kůry Citronová kúra čerstvá 7.5 g
ořechy Vlašské ořechy
375 ml 375 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 375 ml
2 2 žloutky (na potření) Vaječný žloutek 46 g
trochu trochu mandlí (na posypání) Mandle neloupané

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.