Nutriční hodnoty (Zapečená brokolice se smetanou, slaninou, bramborem a sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 15 241 kJ / 3 643 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 128,81 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 85,83 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 42,98 g |
| Tuky | 248,07 g |
| – nasycené | 119,61 g |
| – nenasycené | 118,38 g |
| –– mononenasycené | 100,63 g |
| –– polynenasycené | 17,75 g |
| ––– omega 3 | 0,52 g |
| Vláknina | 46,70 g |
| Cholesterol | 955 mg |
| Sodík | 6,46 g |
| Sůl | 15,78 g |
| Sacharidy | 201,53 g |
| – cukry | 38,95 g |
| ––– laktóza | 16,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg brambor (10 velkých brambor) | Brambor zimní | 1000 g |
| 20-25 dkg 20-25 dkg pokrájené slaniny | Špek | 225 g |
| 25 dkg 25 dkg plátkového sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 250 g |
| 1 1 brokolice (nebo balení mražené) | Brokolice čerstvá | 500 g |
| 1 1 malá cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 2 smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | |
| 2-3 2-3 vejce | Vejce slepičí | 175 g |
| podravka | Kořenící směs sypká | |
| olej | Olej řepkový |