Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Limitovaná mikulášská nabídka

Do obchodu

Marmeláda z celého černého rybízu - nevařená

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

7. 7. 2016 21:29

Suroviny

Porce: 17 malých skleniček

Nutriční hodnoty

Energie27 256 kJ / 6 514 kcal
Bílkoviny23,43 g
Tuky4,00 g
Vláknina108,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 141 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 542,14 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Citace:

"Černý rybíz je velice prospěšný pro lidský organismus. Mezi jeho vlastnosti zařazujeme i to. že má příznivý vliv na řadu metabolických procesů. Jeho plody jsou výjimečně bohaté na vitamín C, který je stabilní díky přítomnosti antokyanidů. Ale, kromě vitamínu C obsahuje černý rybíz ještě tyto další složky: karotenoidy, vitaminy skupiny B, minerály (fosfor, hořčík, draslík, vápník, železo, měď, zinek), flavonoidy (flavonol, glukosidy) a antokyanidy, pektiny, taniny, éterické oleje.

Černý rybíz je bohatým zdrojem gama-linoleové kyseliny (GLA) a dalších nenasycených mastných kyselin. Ty ovlivňují regulaci tělesné teploty, obnovu a ochranu tkání a tvorbu energie v organizmu. Tato kyselina je potřebná pro tvorbu prostaglandinů – látek podobných hormonům, jejichž funkce je v organizmu spojená např. s rozšiřováním cév, regulací tlaku v tepnách, s metabolizmem cholesterolu, s aktivací T-lymphocytů, s ochranou krevních destiček a s kontrolou správné tvorby buněk. "

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

10. 7. 2016 21:45

hosta: Trpělivost?
No, trpělivosti se lze naučiti:-D leč běhu času se mi zatím nedaří ovládnouti;-(:-)
Samotné bobule češu jejich kolektivním strháváním ze střapců, čímž se mi daří čas ošálit a dostat ovoce z keře do kastrolu za poloviční dobu:-D Tento postup je praktický u dobře vyzrálého ovoce:yes: nutno ale podotknouti, že zvýšená zralost neprakticky snižuje želírovací schopnost rybízu:no:

mika59 mika59

8. 7. 2016 10:03

hosta: Aha díky za radu..:-K

hosta hosta

8. 7. 2016 09:48

mika59: z červeného ti nebude syrové želírovat, ten musíš povařit, tohle dělá jen černý;-)

mika59 mika59

8. 7. 2016 09:46

Zajímavé:-O, rybíz mám jen červený:-)vyzkouším.:yes:

hosta hosta

8. 7. 2016 09:31

casino: já taky napřed propláchla a pak obírala - něco ale už se otrhávalo bez stopek:-), je dost přezrálý. Sprchovat keře mne tedy vskutku nenapadlo:-D - na česání samotných bobulí nemám trpělivost, he?

spagetka spagetka

8. 7. 2016 04:53

Zajímavé, jak se měněj chutě, já neměla v dětství vůbec černý rybíz ráda, jakoby mi páchnul, či co, no a pak později když jsme ho měli na chalupě, tak od té doby ho prostě miluju <3<3:-*:-*Marmeládu dělám stejně, jen holt to sbírání bylo občas pracné, ale pak ten výsledek ve skleničkách....:yes::yes::yes::yes:

casino casino

7. 7. 2016 23:38

"Marmeláda z celého černého rybízu - nevařená"
A z jakého jiného, než z celého rybízu, se dělá mixovaná marmoška, he?:-D ...ale výstižnější název by se asi těžko hledal, že:-)
***
Napřed peru, pak odstopkuju, šťávy se tak praním nezbavuju:-)
Pokud vlastnoručně i sklízím, tak keře večer osprchuju (je-li to potřeba) a pak už češu přímo pouze bobule bez stopek:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: černý rybízový džem za studena nevařená marmeláda z černého rybízu marmeláda z černého rybízu za studena marmeláda z černého rybízu džem z černého rybízu za studena marmeláda z černého rybízu recept černý rybíz recepty černý rybízový džem recept rybízová marmeláda nevařená recepty z černého rybízu černy rybíz černý rybíz za studena nevařená marmeláda dzem z černého rybízu recept nevařená marmeláda z červeného rybízu nevařená marmeláda z černého rybízu za studena nevařená rybízová marmeláda ma cerny rybiz hodne pektinu ? syrový černý rybíz rybízová marmeláda za studena

Suroviny: rybíz černý, cukr třtinový, med, rum

TopRecepty.cz

Marmeláda z celého černého rybízu - nevařená

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lgjl