Nutriční hodnoty (Tzatziky II.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 810 kJ / 433 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,30 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 24,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,63 g |
| Tuky | 26,16 g |
| – nasycené | 12,45 g |
| – nenasycené | 13,44 g |
| –– mononenasycené | 11,81 g |
| –– polynenasycené | 1,63 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 1,47 g |
| Cholesterol | 50 mg |
| Sodík | 235 mg |
| Sůl | 0,33 g |
| Sacharidy | 23,84 g |
| – cukry | 20,88 g |
| ––– laktóza | 20,33 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g jogurtu řeckého typu | Jogurt kravský bílý 3,5% | 500 ml |
| 1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| směs koření na tzatziky (k dostání v supermarketech) | Provensálské koření | |
| 1/2 1/2 salátové okurky | Okurka salátová čerstvá | |
| trocha trocha soli, popř. bílého pepře | Pepř bílý |