Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Malý domácí chléb pro dva

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

20. 4. 2020 11:17

Suroviny

Porce: 1 bochník

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 451 kJ / 1 303 kcal
Bílkoviny46,95 g
Tuky8,41 g
Vláknina28,69 g
Cholesterol 8 mg
Sodík 3,29 g
Sůl8,00 g
Sacharidy245,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

19. 1. 2021 22:56

Veronika.Hrozna: :-) Díky , jsem moc ráda, že se daří .:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

19. 1. 2021 22:54

Marie Svarcova: Od té doby, jsem tento chlebík pekla mockrát , stále se daří upéct lepší a lepší. Vzala jsem si na pomoc paté fermenté a přidávám ho do tvého chlebíku a je opravdu velmi jedlý. Vždy přidám asi 120 gramů starého těsta a je opravdu moc dobrý! Dobře nakyne a dobře se peče, nejsou tam ty kejkle s horkým plechem na pečení a převracení z ošatky.:yes:

Marie Svarcova Marie Svarcova

21. 4. 2020 18:54

Veronika.Hrozna: :-) super , jsem moc ráda, že vám chutnal, pekárnu nemám ale nevadí mí to . Ráda vařím a peču "růčo" , mám mixéry, šlehače atd ale nějaké ty přístroje co všechno by dělaly za mne nepotřebuji ani nechci. Užijte si hezký a zdravý večer :-K:-K:-K a díky za zprávu.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

21. 4. 2020 18:23

Teď před chvilkou jsme nakrojili a mně i manželovi velmi chutná. Dala jsem tu žito-pšeničnou jemnou mouku 220 g +100 g hladkou T 650 a je to výborná kombinace. Určitě nepeču naposled. Chlebík ke všemu a čerstvý. Kmín jsem dala celý. Obávám se, že z pekárny by nebyl tak dobrý, jako z trouby!

Marie Svarcova Marie Svarcova

21. 4. 2020 13:10

Veronika.Hrozna: Děkuji i za komenmtář a jsem ráda, že se povedl upéct, ono je jedno v čem , já také tyto skleněné zapékací mísy používám běžně jen jsem tentokrát zkusila jiný tvar - už jsem zkusila i v topinkovači opéct plátky a je to výborné (třeba k vajíčkům<3):-K:-K:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

21. 4. 2020 12:54

Marie Svarcova: Chlebík se povedl, dodržela jsem vše, dle receptu. Ještě musím nakrojit a ochutnat. :-D Šoupla jsem do toho půl lžíce toho kvásku ze sáčku , od Etkéra , (Oetkera), no a pekla jsem přesně 40 minut. Posledních pár minut 10-12 se to musí hlídat, mě to peče víc svrchu, takže hlídám, jako ostříž, ať to není na uhel! ;-) Konečně se mi nějaký povedl! Teď se chladí, tak jsem využila příležitost, když se nemůže bránit a pořídila pár foteček! :-D:-D:-D
Je fajn, že si dala fotku v čem to pečeš, nemám takový plech, tak jsem objevila tuhle jenskou a vrazila to tam!:yes:

Marie Svarcova Marie Svarcova

21. 4. 2020 12:50

Veronika.Hrozna: Jééé <3 moc děkuji za fotky , vypadá velmi dobře tak ať i chutná :-K Krásný den :-)

Marie Svarcova Marie Svarcova

20. 4. 2020 17:35

Veronika.Hrozna: kombinovanou ! :-D žitnou s pšeničnou bych viděla jako nejlepší , pokud le hodně tmavá tak ubrat trošku a nahradit bíloupšeničnou ale záleží jak chceš mít ten chléb tmavý, :-K ať se povede. Ty misky jsou na kynutí ideální mám různé velikosti podle toho z kolika mouky dělám těsto , na málo těsta je lepší menší, aby tam nebylo moc zbytečného vzduchu. :-):-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

20. 4. 2020 17:21

Marie Svarcova: Mám čistou žitnou jemně mletou a kombinovanou žitnou a pšeničnou spolu. Kterou ? Teď jsem koukla všechny fotky , jak vylezlo těsto z misky.....:-D:-D:-D

Marie Svarcova Marie Svarcova

20. 4. 2020 16:32

magdalenka: :-K moc děkuji, opravila jsem - to je tak , když něco dělám automaticky a pak mi to vůbec nedojde. Hezké a zdrasvé dny vám všem :-K

magdalenka magdalenka

20. 4. 2020 16:25

Marie Svarcova: z postupu ti vypadlo drozdie. Pekny den!

Marie Svarcova Marie Svarcova

20. 4. 2020 14:28

Veronika.Hrozna: Verunko dá se udělat jen ze samotné hladké - váha celkem, nebo přímo z chlebové, nebo namíchané podle svých zásob atd. není to podstatné ale já mám raději něco přimíchat, aby to nebyla jen bílá mouka. Letos jsem zkoušela všechno možné i nemožné, když se nemohlo moc ven tak jsem pekla různé chleby a rohlíky. Tento jsem schválně udělala ve formě, je moc dobrý jemný a lehký, jsem zvědavá když bude pár dní jestli půjde do topinkovače. Vydrží mi celý týden když teď ke mně nikdo nejezdí . :-K Přeji superzdravé a slunné dny :-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

20. 4. 2020 14:12

Marie Svarcova: Musí být spaldova mouka ? Nedá se nahradit ?

Marie Svarcova Marie Svarcova

20. 4. 2020 13:09

JanaDorazinova: :-K Děkuji a přeji krásný superzdravý den i všechny další :-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 4. 2020 13:01

:yes::yes::yes: Super! :yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: malý chleba recept malý chléb recept recept na dobry domaci chleb domácí žitný chléb recept droždí

Suroviny: mouka hladká, mouka špaldová hrubá, mouka žitná, sůl, kmín drcený, olej, med, voda, podmáslí, droždí, vejce

TopRecepty.cz

Malý domácí chléb pro dva

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z7Y5