Nutriční hodnoty (Kedlubnová polévka s mrkvovými noky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 005 kJ / 240 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,46 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,78 g |
| Tuky | 8,14 g |
| – nasycené | 1,92 g |
| – nenasycené | 3,89 g |
| –– mononenasycené | 2,86 g |
| –– polynenasycené | 1,03 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 11,20 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 301 mg |
| Sůl | 0,79 g |
| Sacharidy | 21,70 g |
| – cukry | 15,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 větší mrkve | Mrkev čerstvá | 200 g |
| 1 1 kedlubna | Kedluben čerstvý | 180 g |
| 3 3 jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 1/2 kostky 1/2 kostky bujonu masového | Bujón hovězí | 5 g |
| 1/2 kostky 1/2 kostky bujonu zeleninového | Bujón hovězí | 5 g |
| 50 g 50 g celeru (kousek) | Celer bulva čerstvá | 50 g |
| 2 lžíce 2 lžíce dětské krupičky (dle potřeby) | Krupice pšeničná jemná | 30 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| kmín | Kmín | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| libeček | Libeček čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská |