Nutriční hodnoty (Kedlubnová polévka s mrkvovými noky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 1 005 kJ / 240 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,46 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,78 g |
Tuky | 8,14 g |
– nasycené | 1,92 g |
– nenasycené | 3,89 g |
–– mononenasycené | 2,86 g |
–– polynenasycené | 1,03 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 11,20 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 301 mg |
Sůl | 0,79 g |
Sacharidy | 21,70 g |
– cukry | 15,20 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 větší mrkve | Mrkev čerstvá | 200 g |
1 1 kedlubna | Kedluben čerstvý | 180 g |
3 3 jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
1/2 kostky 1/2 kostky bujonu masového | Bujón hovězí | 5 g |
1/2 kostky 1/2 kostky bujonu zeleninového | Bujón hovězí | 5 g |
50 g 50 g celeru (kousek) | Celer bulva čerstvá | 50 g |
2 lžíce 2 lžíce dětské krupičky (dle potřeby) | Krupice pšeničná jemná | 30 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
kmín | Kmín | |
majoránka | Majoránka sušená | |
libeček | Libeček čerstvý | |
sůl | Sůl mořská |