Nutriční hodnoty (Zelňačka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 2 420 kJ / 578 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,31 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,61 g |
| Tuky | 22,17 g |
| – nasycené | 11,20 g |
| – nenasycené | 10,12 g |
| –– mononenasycené | 7,71 g |
| –– polynenasycené | 2,42 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 21,50 g |
| Cholesterol | 32 mg |
| Sodík | 116 mg |
| Sůl | 0,05 g |
| Sacharidy | 68,85 g |
| – cukry | 20,10 g |
| ––– laktóza | 1,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g kysaného zelí (nejlépe domácího) | Zelí bílé kvašené | 500 g |
| 3 3 brambory | Brambor zimní | 150 g |
| 50 g 50 g smetany na vaření 12% | Smetana kravská sladká 12% | 50 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2-3 lžičky 2-3 lžičky mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | 2.5 g |
| 1 špetka 1 špetka cukru krystal | Cukr bílý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| trocha trocha octa | Ocet lihový |