Nutriční hodnoty (Zelňačka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 2 420 kJ / 578 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,31 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 1,70 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 14,61 g |
Tuky | 22,17 g |
– nasycené | 11,20 g |
– nenasycené | 10,12 g |
–– mononenasycené | 7,71 g |
–– polynenasycené | 2,42 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 21,50 g |
Cholesterol | 32 mg |
Sodík | 116 mg |
Sůl | 0,05 g |
Sacharidy | 68,85 g |
– cukry | 20,10 g |
––– laktóza | 1,90 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
trocha trocha octa | Ocet lihový | |
1 špetka 1 špetka cukru | Cukr bílý | |
2-3 lžičky 2-3 lžičky červené sladké papriky | Paprika červená sušená | 2.5 g |
3 3 brambory | Brambor zimní | 150 g |
500 g 500 g zelí kysaného (domácího) | Zelí bílé čerstvé | 500 g |
50 g 50 g sladké smetany (12%) | Smetana kravská sladká 12% | 50 ml |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |