Piškotová bábovka (lehká)

Aniston Kuchařka:

Moučníky , Bábovky 5 názorů

Piškotová bábovka
55
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Suroviny

4 vejce
240 g polohrubé mouky
200 g krupicového cukru
10 lžic horké vody
6 g kypřícího prášku
špetka soli
lžíce kakaa
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Formu na bábovku vymažeme dobře máslem a vysypeme strouhankou.

  2. Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh.

  3. V míse ušleháme žloutky s cukrem, postupně k nim zašleháváme 10 lžic horké vody (nesmí být vařící!). Šleháme tak dlouho, dokud nevznikne světlá pěna. Poté přisypáváme postupně mouku a středně šleháme, pak do těsta lehce vmícháme bílky.

  4. Směs nalijeme do formy, ale do zbylé menší části těsta můžeme vmíchat kakao. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 40 minut. Zda je bábovka upečená, vyzkoušíme zapíchnutím špejle - neulpí-li na ní kousky těsta, je bábovka hotová.

  5. Po upečení bábovku necháme chvilku chladnout ve formě, potom formu obrátíme dnem vzhůru a bábovku vyklopíme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 18 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Piškotová bábovka (lehká)

  • lucinka lucinka(neregistrovaná)

    na kolik priblizne minut ma bit v troube???;-);-);-)

    Odpovědět

  • Luca Luca(neregistrovaná)

    Bábovka je výborná, dnes jsem ji pekla po druhé. A v obou případech jsem do mouky trochu kypřícího prášku přidala a dobrý :):-)):yes:www.toprecepty.cz

    Odpovědět

  • SmoG4 SmoG4(neregistrovaný)

    A co ten kyprici prasek? Je potreba? Doufam ze ne... uz peceme! :-D

    Odpovědět

  • Aniston Aniston(autor receptu)

    Bábovku jsem pekla poprvé a velmi chutnala :-) Těším se, až bude rybíz a budu ho přidávat do pečení :-8 :-p

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    ;-)pěkná klasika,máme bábovku moc rádi.Naše mamka jí říkala cviboch.Když bylo čerstvé ovoce- před pečením se posypal povrch cvibochu- a byla z toho bublanina:-):-):yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo