Nutriční hodnoty (Maminčin perník)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 779 kJ / 2 815 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 109,08 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,96 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 78,12 g |
| Tuky | 42,15 g |
| – nasycené | 15,04 g |
| – nenasycené | 19,98 g |
| –– mononenasycené | 11,40 g |
| –– polynenasycené | 8,58 g |
| ––– omega 3 | 0,70 g |
| Vláknina | 29,75 g |
| Cholesterol | 542 mg |
| Sodík | 371 mg |
| Sůl | 0,82 g |
| Sacharidy | 485,00 g |
| – cukry | 56,60 g |
| ––– laktóza | 19,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 skleničky 2 skleničky cukru krystal | Cukr bílý | |
| 2 skleničky 2 skleničky mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 400 ml |
| 3 skleničky 3 skleničky hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 600 g |
| 1 sklenička 1 sklenička slunečnicového oleje | Olej slunečnicový | |
| 2 2 vajíčka | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 1 kakaový pudink | Puding v prášku | |
| 2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
| 1 1 prášek do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
| kokos | Kokos strouhaný | |
| ořechy | Vlašské ořechy | |
| 1 lžíce 1 lžíce rybízové zavařeniny (nebo višňové) | Marmeláda z černého rybízu | 15 g |