Nutriční hodnoty (Jahodový koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 6 367 kJ / 1 522 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 28,72 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,17 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,55 g |
| Tuky | 68,36 g |
| – nasycené | 39,60 g |
| – nenasycené | 25,14 g |
| –– mononenasycené | 21,34 g |
| –– polynenasycené | 3,80 g |
| ––– omega 3 | 0,41 g |
| Vláknina | 5,10 g |
| Cholesterol | 438 mg |
| Sodík | 103 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 195,36 g |
| – cukry | 79,06 g |
| ––– laktóza | 0,56 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 170 g 170 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 170 g |
| 70 g 70 g studeného másla | Máslo kravské | 70 g |
| 70 g 70 g moučkového cukru | Cukr bílý | 70 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 1 želé na dorty (červené nebo žluté) | Želatina cukrářská | |
| 300 g 300 g jahod (nebo mražené) | Jahody čerstvé | 300 g |
| 1 1 smetana ke šlehání (nebo zakysaná smetana) | Smetana kravská sladká 30% |