

Květákové karbanátky
Suroviny
- 70 dkg květáku (bez košťálu)
- 4 rohlíky (17 dkg)
- 2 dcl mléka
- 2 vejce
- 2-3 lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- nať petržele
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
Květák rozebereme na růžičky, povaříme v osolené vodě. Po uvaření jej dáme na sítko a necháme jej pořádně okapat a vychladit.
Potom květák nožem nasekáme na jemno a dáme do mísy. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a namočíme v mléce. Až se mléko vsákne,tak je přidáme ke květáku. Dále pak přidáme vejce, mouku, sůl, pepř a nasekanou petržel.
Uděláme placičky a na pávi na oleji osmažíme z obou stran dozlatova.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Květákové karbanátky
-
Tak jsem dělala vaše květákové karbenátky a jsou výborné.Jen při obalování jsem je obalila dvakrát ve strouhance a ztvarovala.Dala na pečící papír na buchtový plech,potřela olejem a dala do rozehřáté trouby a pekla do zlatova.Prostě neměly chybu.Budu už je dělávat pravidělně,jako tento recept.Díky za něj
-
Tak jsem je právě udělal k obědu a děti stáli u kamen a křičeli mňa mňa,, jsou opravdu lahodné...
-
VYNIKAJÍCÍI FAKT..
-
mnam udelala jsem je pac jsem chtela neco noveho a super uzasne nadychane moc chvalim a bod na horu
-
Také dělám a jsou výborné i z brokolice.
dávám 2body
-
Zo všetkých receptov na karfiolové karbanátky sa mi najviac zapáčil tento a neľutujem,sú moc dobré
aj keď sa mi zo začiatku trochu rozpadávali.Možno je tých rohlíkov veľa na 2 vajcia a 700g karfiolu.Stačia 3.Urobila som k tomu zemiakovú kašu s mrkvou a dávam bod
+fotky
-
Karbanátky velmi chválím - jsou výtečné.
Právě jsem snědla tři naposezení a už se mi dělají boule za ušima -
nemají chybičku
-
Jsou výborné.
-
tak jsme si pochutnali, karbanátky jsou opravdu velice chutné. Nic nepřehlušuje chuť květáku. Dávám 1*