Nutriční hodnoty (Lahodný jablečný koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 488 kJ / 2 746 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 51,89 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,29 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 42,60 g |
| Tuky | 102,05 g |
| – nasycené | 52,56 g |
| – nenasycené | 44,04 g |
| –– mononenasycené | 32,84 g |
| –– polynenasycené | 11,20 g |
| ––– omega 3 | 0,83 g |
| Vláknina | 49,35 g |
| Cholesterol | 482 mg |
| Sodík | 142 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 356,60 g |
| – cukry | 145,90 g |
| ––– laktóza | 0,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4-5 4-5 větších kyselých jablek | Jablko čerstvé | 675 g |
| 150 ml 150 ml citronové vody suchého cidru nebo bílého vína | Víno bílé polosladké | 150 ml |
| 5-7 lžic 5-7 lžic třtinového cukru | Cukr třtinový | 72 g |
| 1 lžička 1 lžička bramborové moučky | Bramborový škrob | |
| 0,5 lžíce 0,5 lžíce vody | Voda | 9 ml |
| 300 ml 300 ml ovesných vloček | Vločky ovesné | 300 g |
| 75-100 g 75-100 g másla | Máslo kravské | 87.5 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |