Nutriční hodnoty (Vláčný koláč s jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 19 634 kJ / 4 693 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,77 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 36,47 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 41,30 g |
| Tuky | 243,89 g |
| – nasycené | 141,67 g |
| – nenasycené | 88,31 g |
| –– mononenasycené | 76,99 g |
| –– polynenasycené | 11,32 g |
| ––– omega 3 | 1,39 g |
| Vláknina | 50,10 g |
| Cholesterol | 1,67 g |
| Sodík | 519 mg |
| Sůl | 1,48 g |
| Sacharidy | 500,75 g |
| – cukry | 308,85 g |
| ––– laktóza | 2,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g másla | Máslo kravské | 250 g |
| 200 g 200 g moučkového cukru | Cukr bílý | 200 g |
| 100 g 100 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 100 g |
| 150 g 150 g špaldové mouky | Mouka špaldová hrubá | 150 g |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 2 lžičky 2 lžičky kypřicího prášku | Kypřící prášek | 10 g |
| 1 lžička 1 lžička citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | 5 g |
| 2 lžíce 2 lžíce rumu | Rum | 34 ml |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 6-8 6-8 jablek | Jablko čerstvé | 1050 g |
| mandle (nebo oříšky) | Mandle neloupané |