Domácí chleba z trouby :)

hadikuze Kuchařka: hadikuze

Doba přípravy: 65 minut Domácí pekárna 6 názorů

Suroviny

3 hrnky mouky
1,5 hrnku vody
1/2 sáčku instantního droždí
kmín
2 lžičky soli
různá semínka slunečnice sezam
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme sypké suroviny-droždí a mouku (mouku dejte třeba půl žitné/půl hladké, nebo více žitné, např. já kupuji tmavou žitnou i pšeničnou chlebovou nebo celozrnnou a různě to kombinuji) přidáme kmín, sůl a semínka (nemusí být samozřejmě, já dávám vždy lněné, můžete dát oříšky, slunečnicová semínka, dýňové).

  2. V této fázi můžeme přidat cokoliv třeba sušená rajčata či sušené švestky dá se vymyslet mnoho kombinací dle chuti, přidáme vodu a dobře promícháme a necháme uležet přes noc.

  3. Mělo by se to nechat 12 hodin, ale podle mého názoru stačí např. i 7 hodin. Ráno promícháme, a necháme ještě 20 minut odpočinout.

  4. Nahřejeme troubu a dáme na pečící papír a klidně to můžeme ještě posypat (dávám např. ovesné vločky nebo semínka) a dáme péct na 30-50 minut (dle trouby) zakryté (např. v zapékací misce nebo hrnci) na 250°C, poté odkryjeme a ještě 15 minut pečeme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 36 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí chleba z trouby :)

  • Navrmi Navrmi

    Můj první chleba, který jsem pekla...
    Dala jsem jen hladkou mouku, protože jinou jsem zrovna neměla a semínka jsem přidala lněná. Chuťově byl výborný :yes: :-)
    S dovolením přidávám pár fotek ;-)

    Odpovědět

  • hadikuze hadikuze(autorka receptu)

    Dívej já to peču v zapékací misce s pokličkou, a vždy dám do misky pečící papír a na to pokládám těsto, tchýně to dělá v hrnci s pokličkou, a upřímně nevím, jestli tam dává také pečící papír ale myslím si že ano

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    hadikuze :-? v postupu uvádíš: ".... dáme na pečící papír a ...... dáme péct na 30-50minut (dle trouby, my musíme péct opravdu 50) zakryté (např. v zapékací misce nebo hrnci)"
    - má se tedy péct na pečícím papíru, tudíž na plechu a něčím přikrýt, nebo v hrnci? Nebo snad s tím pečícím papírem dát do hrnce? :-?

    Odpovědět

  • Marie Marie(neregistrovaný)

    Tento chleba je výborný ale shodný recept koluje více jak půl roku, ale mohu vřele doporučit:-))

    Odpovědět

  • hadikuze hadikuze(autorka receptu)

    aha to jsem nevěděla, mám ho od tchýně:-/

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Chleba je skvělý, ale stejný recept tu už je. :-(

    Odpovědět

Tématické fráze: domácí chleba z droždí domácí chléb z droždí domácí chléb ze sušeného droždí domácí chléb bez droždí domácí chleba do trouby ze sušeného droždí domácí drozdi chleba bez droždí domácí chleba do trouby domácí chléb z trouby domácí chleba video hrníčkový chléb z trouby domácí chleba ze sušeného droždí domácí chleba do trouby video recept na domácí chleba z droždí domácí chleba bez droždí domácí chleba do trouby hrníčkový chléb bez droždí domácí levný chléb z trouby domácí chleba do trouby hruška domaci chleba

Zapomněl/a jsem heslo