Domácí chleba z trouby :)

hadikuze Kuchařka: hadikuze

Doba přípravy: 65 minut Domácí pekárna 6 názorů

Suroviny

3 hrnky mouky
1,5 hrnku vody
1/2 sáčku instantního droždí
kmín
2 lžičky soli
různá semínka slunečnice sezam
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme sypké suroviny-droždí a mouku (mouku dejte třeba půl žitné/půl hladké, nebo více žitné, např. já kupuji tmavou žitnou i pšeničnou chlebovou nebo celozrnnou a různě to kombinuji) přidáme kmín, sůl a semínka (nemusí být samozřejmě, já dávám vždy lněné, můžete dát oříšky, slunečnicová semínka, dýňové).

  2. V této fázi můžeme přidat cokoliv třeba sušená rajčata či sušené švestky dá se vymyslet mnoho kombinací dle chuti, přidáme vodu a dobře promícháme a necháme uležet přes noc.

  3. Mělo by se to nechat 12 hodin, ale podle mého názoru stačí např. i 7 hodin. Ráno promícháme, a necháme ještě 20 minut odpočinout.

  4. Nahřejeme troubu a dáme na pečící papír a klidně to můžeme ještě posypat (dávám např. ovesné vločky nebo semínka) a dáme péct na 30-50 minut (dle trouby) zakryté (např. v zapékací misce nebo hrnci) na 250°C, poté odkryjeme a ještě 15 minut pečeme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 443 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí chleba z trouby :)

  • Navrmi Navrmi

    Můj první chleba, který jsem pekla...
    Dala jsem jen hladkou mouku, protože jinou jsem zrovna neměla a semínka jsem přidala lněná. Chuťově byl výborný :yes: :-)
    S dovolením přidávám pár fotek ;-)

    Odpovědět

  • hadikuze hadikuze(autor receptu)

    Dívej já to peču v zapékací misce s pokličkou, a vždy dám do misky pečící papír a na to pokládám těsto, tchýně to dělá v hrnci s pokličkou, a upřímně nevím, jestli tam dává také pečící papír ale myslím si že ano

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    hadikuze :-? v postupu uvádíš: ".... dáme na pečící papír a ...... dáme péct na 30-50minut (dle trouby, my musíme péct opravdu 50) zakryté (např. v zapékací misce nebo hrnci)"
    - má se tedy péct na pečícím papíru, tudíž na plechu a něčím přikrýt, nebo v hrnci? Nebo snad s tím pečícím papírem dát do hrnce? :-?

    Odpovědět

  • Marie Marie(neregistrovaný)

    Tento chleba je výborný ale shodný recept koluje více jak půl roku, ale mohu vřele doporučit:-))

    Odpovědět

  • hadikuze hadikuze(autor receptu)

    aha to jsem nevěděla, mám ho od tchýně:-/

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Chleba je skvělý, ale stejný recept tu už je. :-(

    Odpovědět

Tématické fráze: domácí chleba z droždí domácí chléb z droždí domácí chléb ze sušeného droždí domácí drozdi domácí chleba ze sušeného droždí domácí chléb bez droždí chleba bez droždí domácí chleba do trouby ze sušeného droždí domácí chleba video domácí chleba bez droždí domácí chleba do trouby domácí chléb z trouby hrníčkový chléb z trouby chléb bez droždí recept na domácí chleba z droždí domácí chleba do trouby video domaci chleba domácí chleba do trouby hrníčkový domaci chleba z trouby domaci chleb