Nutriční hodnoty (Švestkový koláč s vanilkovým krémem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 526 kJ / 4 906 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 86,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 50,52 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 36,09 g |
| Tuky | 267,71 g |
| – nasycené | 159,29 g |
| – nenasycené | 93,18 g |
| –– mononenasycené | 80,92 g |
| –– polynenasycené | 12,27 g |
| ––– omega 3 | 1,94 g |
| Vláknina | 27,25 g |
| Cholesterol | 1,77 g |
| Sodík | 611 mg |
| Sůl | 1,34 g |
| Sacharidy | 523,88 g |
| – cukry | 284,73 g |
| ––– laktóza | 21,23 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 75 g 75 g krupicového cukru | Cukr bílý | 75 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 125 g 125 g másla | Máslo kravské | 125 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| špetka špetka prášku do pečiva | Kypřící prášek | |
| 3/4 kg 3/4 kg rozpůlených a vypeckovaných švestek | Švestky čerstvé | 750 g |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 250 g 250 g smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
| 1 1 vanilkový pudink | Puding v prášku | 40 g |
| 60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
| 100 g 100 g cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |