Nutriční hodnoty (Závitky s nádivkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 654 kJ / 1 829 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 86,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 59,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 27,14 g |
| Tuky | 105,24 g |
| – nasycené | 21,88 g |
| – nenasycené | 68,12 g |
| –– mononenasycené | 14,36 g |
| –– polynenasycené | 53,76 g |
| ––– omega 3 | 7,73 g |
| Vláknina | 25,26 g |
| Cholesterol | 728 mg |
| Sodík | 3,31 g |
| Sůl | 7,62 g |
| Sacharidy | 122,20 g |
| – cukry | 47,78 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 10 plátků 10 plátků prorostlé anglické slaniny | Anglická slanina | |
| 5 plátků 5 plátků vepřové kýty (paličkou rozklepeme na tenké plátky) | Vepřová kýta | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 100 g 100 g bílého chleba | Chléb pšeničný bílý | 100 g |
| 300 g 300 g klobásek (vinná klobása-střívka odstranit) | Klobása | 300 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| velká hrst hrst celerové natě (z bulvového celeru) | Petržel nať čerstvá | |
| velká hrst hrst petrželové nati | Petržel nať čerstvá | |
| 3 3 jablka oloupaná nastrouhaná nahrubo | Jablko čerstvé | 450 g |
| 100 g 100 g vlašských ořechů nahrubo nasekaných | Vlašské ořechy | 100 g |
| 1 lžička 1 lžička kari | Kari | 5 g |
| citronová kůra z řádně očištěného citrónu | Citronová kúra čerstvá | |
| citronová šťáva z 1/2 citrónu | Šťáva z citrónu | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| smetana | Smetana kravská sladká 12% | |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu |