Králík na zelí

teresa.bartos Kuchař: teresa.bartos

Doba přípravy: 1 hod celý králik pro 6 osob Jiné maso 17 názorů

Suroviny

králik
kysané zeli
rozmarýn
oregano
sůl
pepř
olej
1 cibule (velká)
anglická slanina
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Králíka naporcujeme dle počtu osob, osolíme - mírně, opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej, zprudka opečeme kousky králíka do růžova z obou stran.

  2. Do pekáčku si dáme lehce opláchnuté zelí, na něj naskládame porce králíka, dáme plátky slaniny, čerstvé bylinky, nahrubo nakrájenou cibuli, nepodlévame.

  3. Pečeme 45 min v předehřáté troubě na 165-170°C. Pečeme zakryté a před koncem pečení můžeme dopéci bez pokličky.

Poznámka

Tento králik je výborny pečeny v řimskem hrnci, ale nejdřív třeba ten hrnec namočit ve vodě a doba pečeni se pak zkráti na 35 min.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 21 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Králík na zelí

  • jirik50 jirik50

  • martinn martinn(neregistrovaný)

    Dana61: recept OK,ale ten čas je tak králíka z marketu-kosti potažené kůží.

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    králíky máme moc rádi a toto je výborný recept:yes::-D ale zaráží
    mě ta krátká doba pečení - za tak krátkou dobu to prostě neumím a to mám králíky domácí - od dědečka a ten je zbavuje života po pár měsících života, takže jsou mladí a peču je min.1 1/2 až 2hodiny, tak nevím

    Odpovědět

  • alus.s alus.s

    tak jsem si říkala že udělám králíka jinak a zaujal mne tento recept. Oregano jsem měla sušené, rozmarýn čerstvý, místo anglické jsem dala bůček a přidala trošku drceného kmínu. Pekla jsem v ŘH při 225°C do zhasnutí kontrolky a poté při 170°C 40 min. Příloha houskový knedlík. Je to bašta, vynikající :yes: :-p :yes: bodík letí.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    mardosa: Koukám, že stejně jako u nás králík;-). Tady toho jsem ještě nezkoušela:-p, ale příjde na něj taky řada;-)

    Odpovědět

  • mardosa mardosa

    Tak jsme uvařili,teda upekli,udělala jsem k tomu bramborový knedlíky a bylo to luxusní.Dávám bodík a přidala jsem fotečku.:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Daisy Daisy

    Díky za tenhle recept:yes: Dneska jsem uvařila králíka k obědu a neměl absolutně chybu. Udělala jsem k tomu bavorský bramborový knedlík tady z dalších receptů a byl to vynikající oběd. Manžel už dlouho králíka odmítal, protože moje máma ho vaří pořád. Takže když jsem dneska hlásila, že asi po půl roce udělám králíka, tak se ofrňoval:-// Ale když se do něj pustil, tak se pěkně olizoval. Prý je to úplně něco jinýho, nebyl vysušený, ale šťavnatý, opravdu výborný. Nedala jsem tam rozmarýn, protože jsem ho neměla, ale nasypala jsem trochu kmínu, oregano, bobkový list a trošku vegety. Výborné a díky.:-p

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Sidero - nádhera :yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Králíka můžu kdykoli a proto si ho umím představit i na tento způsob. U nás v Albertu mají někdy v akci králičí stehna a masa je tam opravdu dost. Celého králíka bych ale v hypermarketu nekoupila, mám s ním špatné zkušenosti. Severinko, pokud máš vlastní králíky nebo přímo od chovatele, tak to ti fakt závidím.:yes:+3

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Králíka můžu kdykoli a protot si ho umím představit i na tento způsob. U nás v Albertu mají někdy v akci králičí stehna a maso porcované a masa je tam opravdu dost. Celého králíka bych ale nekoupila, mám s ním špatné zkušenosti. Severinko, pokud máš vlastní králíky nebo přímo od chovatele, tak to ti fakt závidím.:yes:+3

    Odpovědět

  • Severinka Severinka

    Spagetko, toho králíka co jsem viděla v albertu, tak to byl vykostěnej hřbítek, náramný kousky, ale na cenu jsem se radši nedívala:-O:-O

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    super další králíček :-p, jinak, Severinko,nevím jak ve vašem Albertu, ale u nás ty kostry potažené něčím růžovým se snad ani za králíka považovat nedají ,,,,:-(;-), mám naštěstí hodného souseda od nás, který mi čas od času, ukáže, jak vypadá pořádný králík, abych nezapomněla :-D, jinak :yes:

    Odpovědět

  • Severinka Severinka

    Bibinko, nevím jestli jsi z tuzemska nebo ze zahraničí. Jestli jsi odsud tak králík se dá běžně koupit v každém supermarketu. Zrovna v neděli jsem ho u nás v chlaďáku viděla v Albertu.:-D:-D

    Odpovědět

  • Věrka. Věrka.(neregistrovaný)

    Kdo nemá králíka, múže dát kuře a je to také dobrý.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Už bych fakt brečela;-(jak toho králíka nemám a snad nikdy neseženu-sakryš:-! Ovšem boda dávám-když ho jednou za 10 let:-Dseženu, taky ho podobně dělám a ještě toho králíka prošpikuju.:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: králík na zelí porcování králíka video porcování králíka porcovani kralika video jak dlouho pect kralika doba peceni kralika králík zelí králík v zelí pečený králík se zelím pečený králík na zelí králík v římském hrnci recepty králík na zelí králík na kysaném zelí králík recepty králík doba pečení kralik zeli knedlik jak dlouho se vaří králík králík na zelí recept recept králík na zelí recept králík na zelí

Zapomněl/a jsem heslo