Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík na zelí

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min

60 min (60 min příprava)

20. 11. 2009 12:07

Suroviny

Porce: celý králik pro 6 osob

Nutriční hodnoty

Energie143 kJ / 34 kcal
Bílkoviny0,98 g
Tuky0,17 g
Vláknina1,82 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Tento králik je výborny pečeny v řimskem hrnci, ale nejdřív třeba ten hrnec namočit ve vodě a doba pečeni se pak zkráti na 35 min.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Petaja

3. 10. 2021 14:08

Dnes byl králík u nás na oběd. Držela jsem se receptu. Jen jsem nepropláchla zelí, tak bylo malinko kyselejší. Dělala jsem s bramborovým knedlíkem www.toprecepty.cz/recept/23721-jemne-bramborove-knedliky/
Pekla jsem asi hodinku a půl, králíka jsem předtím naporcovala na menší kousky.
Moc jsme si pochutnali. S dovolením jsem přidala fotku. Děkuji za recept :-K

mischelinka

26. 12. 2019 20:16

Králika jsem dělala včera vůbec poprvé.Vybrala jsem tento recept.Je úžasné dobrý,králik byl měkoučký,vůbec nebyl suchý.Podávala jsem s bramborovým knedlíkem.Posílám bodík a určitě ještě upeču.<3:yes:

jirik50

20. 1. 2019 11:41

:yes:

martinn

1. 8. 2016 14:56

Dana61: recept OK,ale ten čas je tak králíka z marketu-kosti potažené kůží.

Dana61

7. 8. 2012 14:44

králíky máme moc rádi a toto je výborný recept:yes::-D ale zaráží
mě ta krátká doba pečení - za tak krátkou dobu to prostě neumím a to mám králíky domácí - od dědečka a ten je zbavuje života po pár měsících života, takže jsou mladí a peču je min.1 1/2 až 2hodiny, tak nevím

alus.s

4. 8. 2012 20:39

tak jsem si říkala že udělám králíka jinak a zaujal mne tento recept. Oregano jsem měla sušené, rozmarýn čerstvý, místo anglické jsem dala bůček a přidala trošku drceného kmínu. Pekla jsem v ŘH při 225°C do zhasnutí kontrolky a poté při 170°C 40 min. Příloha houskový knedlík. Je to bašta, vynikající :yes: :-p :yes: bodík letí.

JanaDorazinova

15. 5. 2011 12:24

mardosa: Koukám, že stejně jako u nás králík;-). Tady toho jsem ještě nezkoušela:-p, ale příjde na něj taky řada;-)

mardosa

15. 5. 2011 12:23

Tak jsme uvařili,teda upekli,udělala jsem k tomu bramborový knedlíky a bylo to luxusní.Dávám bodík a přidala jsem fotečku.:-K:-K:-K

Daisy

10. 7. 2010 15:30

Díky za tenhle recept:yes: Dneska jsem uvařila králíka k obědu a neměl absolutně chybu. Udělala jsem k tomu bavorský bramborový knedlík tady z dalších receptů a byl to vynikající oběd. Manžel už dlouho králíka odmítal, protože moje máma ho vaří pořád. Takže když jsem dneska hlásila, že asi po půl roce udělám králíka, tak se ofrňoval:-// Ale když se do něj pustil, tak se pěkně olizoval. Prý je to úplně něco jinýho, nebyl vysušený, ale šťavnatý, opravdu výborný. Nedala jsem tam rozmarýn, protože jsem ho neměla, ale nasypala jsem trochu kmínu, oregano, bobkový list a trošku vegety. Výborné a díky.:-p

Iljusa

13. 12. 2009 15:07

Sidero - nádhera :yes:

pipre

20. 11. 2009 22:03

Králíka můžu kdykoli a proto si ho umím představit i na tento způsob. U nás v Albertu mají někdy v akci králičí stehna a masa je tam opravdu dost. Celého králíka bych ale v hypermarketu nekoupila, mám s ním špatné zkušenosti. Severinko, pokud máš vlastní králíky nebo přímo od chovatele, tak to ti fakt závidím.:yes:+3

pipre

20. 11. 2009 22:02

Králíka můžu kdykoli a protot si ho umím představit i na tento způsob. U nás v Albertu mají někdy v akci králičí stehna a maso porcované a masa je tam opravdu dost. Celého králíka bych ale nekoupila, mám s ním špatné zkušenosti. Severinko, pokud máš vlastní králíky nebo přímo od chovatele, tak to ti fakt závidím.:yes:+3

Severinka

20. 11. 2009 17:53

Spagetko, toho králíka co jsem viděla v albertu, tak to byl vykostěnej hřbítek, náramný kousky, ale na cenu jsem se radši nedívala:-O:-O

spagetka

20. 11. 2009 15:18

super další králíček :-p, jinak, Severinko,nevím jak ve vašem Albertu, ale u nás ty kostry potažené něčím růžovým se snad ani za králíka považovat nedají ,,,,:-(;-), mám naštěstí hodného souseda od nás, který mi čas od času, ukáže, jak vypadá pořádný králík, abych nezapomněla :-D, jinak :yes:

Severinka

20. 11. 2009 14:48

Bibinko, nevím jestli jsi z tuzemska nebo ze zahraničí. Jestli jsi odsud tak králík se dá běžně koupit v každém supermarketu. Zrovna v neděli jsem ho u nás v chlaďáku viděla v Albertu.:-D:-D

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: králík na zelí porcování králíka video porcování králíka porcovani kralika video jak dlouho pect kralika doba peceni kralika králík zelí králík v zelí králík recepty pečený králík na zelí recepty z kralika pečený králík se zelím králík na kysaném zelí králík v římském hrnci recepty králík na zelí jak dlouho se vaří králík králík doba pečení kralik zeli knedlik králík na zelí recept recept králík na zelí

Suroviny: králík, zelí kysané, rozmarýn, koření oregáno, sůl, pepř, olej, cibule, slanina anglická

TopRecepty.cz

Králík na zelí

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/91LY