Nutriční hodnoty (Demikát - lahodná polévka z haluškovice)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 616 kJ / 864 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 44,97 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 44,97 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 70,63 g |
| – nasycené | 42,67 g |
| – nenasycené | 21,39 g |
| –– mononenasycené | 18,53 g |
| –– polynenasycené | 2,85 g |
| ––– omega 3 | 0,86 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 271 mg |
| Sodík | 1,08 g |
| Sůl | 2,82 g |
| Sacharidy | 12,17 g |
| – cukry | 12,17 g |
| ––– laktóza | 11,07 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 l 1 l slaného vývaru z halušek (haluškovice) | ||
| 100 g 100 g brynzy | Brynza | 100 g |
| 150 g 150 g cottage | Cottage | 150 g |
| 4 lžíce 4 lžíce pomazánkového másla bez příchuti | Pomazánka mléčná | 60 g |
| 100 ml 100 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |
| 100 100 g plátků anglické slaniny | Anglická slanina | |
| případně jíška na zahuštění | Jíška máslová | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| pepř | Pepř černý | |
| špetka špetka mletého kmínu | Kmín mletý |