Hovězí guláš na víně

mika59 Kuchařka: mika59

Hovězí maso 7 názorů

Suroviny

800 g hovězí kližky
100 g anglické slaniny
3 velké cibule
4-5 stroužků utřeného česneku
250 ml červeného vína
cca 750 ml vývaru z kostí
2-3 krajíce staršího chleba bez kůrky
2 plné lžíce sladké papriky
1 velká lžíce sádla
2 čtverečky kvalitní hořké čokolády
čerstvá feferonka (podle chuti)
sůl
pepř
kmín
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kousky, cibuli nadrobno a slaninu na kostičky. Na sádle orestujeme cibuli do hněda. Přidáme slaninu a po chvíli maso, česnek a kmín. Zprudka ho opečeme ze všech stran a vmícháme papriku, sůl a nakrájenou feferonku.

  2. Zalijeme vínem a větší části vývaru. Rozdrobíme chleba a přivedeme k varu. Vaříme pomalu do změknutí masa. Podle potřeby doléváme vývar. Před koncem přidáme nasekanou čokoládu a guláš dochutíme. Podáváme s chlebem nebo knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí guláš na víně

  • casino casino

    "2 čtverečky kvalitní hořké čokolády"
    mika59:
    A ochutnali před a po přidání čokolády, ochutnali? :-O
    A pokud ochutnali, poznali rozdíl, poznali? ;-)
    No, asi záleží především na tom, kolik 2 čtverečky kvalitní hořké čokolády hmotní, že :-8

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Lenunka: Takový mix....gulášový základ, spíš zřejmě opravdu vaříme než dusíme, červené víno, zahušťujeme chlebem a přidáme čokošku....

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Lenunka: Leni asi takový jako v Chilli con carne. Tam je to běžné.,tak jsem to chtěla vyzkoušet v guláši. A chutnalo nám to. ;-)

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    jaký význam tam má ta čokoláda?:-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    mika59: sorry - já dávám asi chleba na zahuštění až později a proto jsem to přehlédla...

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Eja57: Je v postupu..rozdrobíme chléb..

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    V postupu nějak asi chybí ten chléb - předpokládám na zahuštění? asi ne k podávání;-)
    A možná bych nějak upřesnila tu čokoládu - já bych tady nešla pod 80% - a podávala spíše s rýží...:-K

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo