Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 078 kJ / 1 931 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 175,43 g |
| Tuky | 100,53 g |
| Vláknina | 17,01 g |
| Cholesterol | 454 mg |
| Sodík | 2,26 g |
| Sůl | 5,60 g |
| Sacharidy | 38,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na větší kousky, cibuli nadrobno a slaninu na kostičky. Na sádle orestujeme cibuli do hněda. Přidáme slaninu a po chvíli maso, česnek a kmín. Zprudka ho opečeme ze všech stran a vmícháme papriku, sůl a nakrájenou feferonku.
Krok 2: Zalijeme vínem a větší části vývaru. Rozdrobíme chleba a přivedeme k varu. Vaříme pomalu do změknutí masa. Podle potřeby doléváme vývar. Před koncem přidáme nasekanou čokoládu a guláš dochutíme. Podáváme s chlebem nebo knedlíkem.
Zveřejněno 11. 7. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí guláš na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w19X
Moje poznámka
Hovězí guláš na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w19X
Nejnovější recepty
Pečené uzené se zelím a haluškami
Přidáno před 1 hodinou
Rajská omáčka z protlaku
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové maso na hořčicích
Přidáno před 13 hodinami
Hovězí krk na houbách
Přidáno před 14 hodinami
Výpečky se špenátem
Přidáno před 15 hodinami
Kotlety s česnekovo-nivovou omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablkový závin z listového těsta
Barunka-kucharinka1989 před 1 hodinou
Křehká vepřová játra
janatka před 1 hodinou
Celozrnné muffiny s medovou polevou
Lada Kašparová před 3 hodinami
Nejlepší špenát
KetyHu před 5 hodinami
Jednoduché Margot řezy
Misad před 7 hodinami
Kebaby z mletého masa na grilu
magdalenka před 14 hodinami
Květákový dhal
JanaMar před 14 hodinami
Pikantní utopence
magdalenka před 14 hodinami
Cukrářské jablečné řezy
magdalenka před 15 hodinami
Játrové knedlíčky do polévky
magdalenka před 15 hodinami
Tématické fráze:
hovezi gulas,
guláš na víně,
hovezu gulas s cervenym vinem,
hovězí guláš na červeném víně,
guláš čokoláda,
gulaš z hovězí kližky na vině,
hovězi gulaš z červeným vinem,
jaké víno ke guláši,
hovězí na na cervenem vine,
hovězí guláš recept,
mika 59 hovězí maso na vine,
hovězí gulášek,
hovězí guláš recepty,
hovězí klizka gulas
Suroviny:
kližka hovězí,
slanina anglická,
cibule,
česnek,
víno červené,
vývar,
chléb,
paprika sušená sladká,
sádlo,
čokoláda hořká,
feferonka čerstvá,
sůl,
pepř,
kmín celý
Komentáře (8)
mika59:
A ochutnali před a po přidání čokolády, ochutnali?
A pokud ochutnali, poznali rozdíl, poznali?
No, asi záleží především na tom, kolik 2 čtverečky kvalitní hořké čokolády hmotní, že
A možná bych nějak upřesnila tu čokoládu - já bych tady nešla pod 80% - a podávala spíše s rýží...