Nutriční hodnoty (Nudle v demi glace s česnekovými fazolkami a pecorinem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 13 225 kJ / 3 161 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 94,90 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,25 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 87,65 g |
| Tuky | 146,88 g |
| – nasycené | 78,56 g |
| – nenasycené | 66,06 g |
| –– mononenasycené | 54,26 g |
| –– polynenasycené | 11,80 g |
| ––– omega 3 | 0,90 g |
| Vláknina | 33,70 g |
| Cholesterol | 223 mg |
| Sodík | 1,66 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 340,05 g |
| – cukry | 24,44 g |
| ––– laktóza | 0,48 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g vaječných nudlí | Těstoviny vaječné | 400 g |
| 300 g 300 g zelených fazolových lusků | Fazolky čerstvé | 300 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
| 4 lžíce 4 lžíce jemně nastrouhaného pecorina | Pecorino | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 1 1 malá cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
| 50 g 50 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 50 g |
| 500 ml 500 ml masového vývaru | Vývar masový | 500 ml |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 2 stonky 2 stonky tymiánu | Tymián sušený | |
| stonek stonek petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| kousek kousek celeru (asi jako 1 článek prstu) | Celer bulva čerstvá | |
| 1 lžička 1 lžička rajského protlaku | Protlak rajčatový | 5 g |
| 70 ml 70 ml červeného vína | Víno červené suché | 70 ml |