Nutriční hodnoty (Jahodovo-tvarohové pokušení)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 4 012 kJ / 959 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,88 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,38 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,50 g |
| Tuky | 28,67 g |
| – nasycené | 4,91 g |
| – nenasycené | 18,42 g |
| –– mononenasycené | 12,91 g |
| –– polynenasycené | 5,51 g |
| ––– omega 3 | 1,01 g |
| Vláknina | 11,80 g |
| Cholesterol | 520 mg |
| Sodík | 278 mg |
| Sůl | 0,93 g |
| Sacharidy | 141,47 g |
| – cukry | 92,67 g |
| ––– laktóza | 1,47 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 60 g 60 g cukru moučka | Cukr bílý | 60 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 30 ml |
| 60 g 60 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 60 g |
| 1/2 1/2 kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | |
| 1 1 měkký tvaroh (nebo zakysaná smetana, hustý bílý jogurt) | Tvaroh polotučný | |
| 1 1 šlehačka | Šlehačka 35% | |
| 1 1 sypká želatina | Želatina vepřová | |
| 50 ml 50 ml horké vody | Voda | 50 ml |
| cukr (podle chuti) | Cukr bílý | |
| 500 g 500 g jahod (mražené, kompotované či čerstvé) | Jahody čerstvé | 500 g |
| 1 1 sypká želatina | Želatina vepřová | |
| 50 ml 50 ml horké vody | Voda | 50 ml |
| cukr (podle chuti) | Cukr bílý | |
| šlehačka | Šlehačka 35% | |
| cukrová poleva | Poleva bílková | |
| ovoce | Jahody čerstvé |