Nutriční hodnoty (Sváteční židovské pečené hovězí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 086 kJ / 1 694 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 245,56 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 223,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 22,56 g |
| Tuky | 14,68 g |
| – nasycené | 6,64 g |
| – nenasycené | 6,62 g |
| –– mononenasycené | 5,67 g |
| –– polynenasycené | 0,96 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 44,80 g |
| Cholesterol | 470 mg |
| Sodík | 543 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 66,35 g |
| – cukry | 21,15 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1000 g 1000 g hovězího masa na pečení | Hovězí kýta | 1000 g |
| Dijonská hořčice | Hořčice dijonská | |
| 3-4 3-4 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 10 kuliček 10 kuliček jalovce | Jalovec sušený | |
| 5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 10 g 10 g celého pepře | Pepř černý | 10 g |
| olivový olej | Olej olivový | |
| 2 2 střední cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 250 ml 250 ml suchého bílého vína | Víno bílé suché | 250 ml |
| 300 g 300 g hub | Hřib čerstvý | 300 g |
| 150 g 150 g zeleného hrášku (může být i mražený) | Hrášek zelený | 150 g |
| 2 PL 2 PL Koňaku | Brandy | 30 ml |
| tymián | Tymián sušený | |
| voda | Voda |