Nutriční hodnoty (Křehké jablečno-makové řezy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 218 kJ / 4 593 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 59,46 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 15,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 43,76 g |
| Tuky | 222,13 g |
| – nasycené | 137,77 g |
| – nenasycené | 77,60 g |
| –– mononenasycené | 68,94 g |
| –– polynenasycené | 8,66 g |
| ––– omega 3 | 1,03 g |
| Vláknina | 35,80 g |
| Cholesterol | 906 mg |
| Sodík | 327 mg |
| Sůl | 1,33 g |
| Sacharidy | 571,20 g |
| – cukry | 236,60 g |
| ––– laktóza | 9,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 40 dkg 40 dkg polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 400 g |
| 250 g 250 g másla | Máslo kravské | 250 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce octa | Ocet lihový | 15 ml |
| 7 lžic 7 lžic mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 105 ml |
| mletý mák | Mák modrý mletý | |
| 6 6 oloupaných nastrouhaných jablek | Jablko čerstvé | 900 g |
| 8 lžic 8 lžic cukru krystal | Cukr bílý | 120 g |
| 1 1 vanilkový pudink | Puding v prášku | 40 g |
| 0,5 dl 0,5 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 50 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru krystal | Cukr bílý | 15 g |
| mandlové lupínky na ozdobu | Mandle loupané |