Nutriční hodnoty (Paštika s vepřovým jazykem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 219 kJ / 6 027 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 298,96 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 282,74 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 16,22 g |
| Tuky | 462,87 g |
| – nasycené | 154,62 g |
| – nenasycené | 228,66 g |
| –– mononenasycené | 187,78 g |
| –– polynenasycené | 40,88 g |
| ––– omega 3 | 1,98 g |
| Vláknina | 9,30 g |
| Cholesterol | 2,99 g |
| Sodík | 3,14 g |
| Sůl | 7,53 g |
| Sacharidy | 155,25 g |
| – cukry | 23,25 g |
| ––– laktóza | 15,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg vepřového boku bez kostí, kůže a chrupavek | Vepřový bok | 1000 g |
| 0,5 kg 0,5 kg vepřových jater | Játra vepřová | 500 g |
| 0,5 kg 0,5 kg vepřového jazyka | ||
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 4 dl 4 dl smetany | Smetana kravská sladká 12% | 400 ml |
| 0,5 dl 0,5 dl bílého přírodního vína | Víno bílé suché | 50 ml |
| 150 g 150 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 150 g |
| 100 g 100 g slaniny bez kůže | Špek | 100 g |
| 80 g 80 g cibule | Cibule čerstvá | 80 g |
| olej na vymazání formy | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř bílý | Pepř bílý | |
| zázvor | Zázvor sušený | |
| špetka špetka skořice | Skořice ceylonská | |
| špetka špetka muškátového oříšku | Muškátový oříšek |