Nutriční hodnoty (Hrníčkové jablkové řezy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 21 988 kJ / 5 255 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 89,31 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,29 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 59,02 g |
| Tuky | 179,38 g |
| – nasycené | 28,43 g |
| – nenasycené | 135,54 g |
| –– mononenasycené | 95,64 g |
| –– polynenasycené | 39,90 g |
| ––– omega 3 | 10,75 g |
| Vláknina | 58,83 g |
| Cholesterol | 785 mg |
| Sodík | 544 mg |
| Sůl | 1,73 g |
| Sacharidy | 791,53 g |
| – cukry | 407,33 g |
| ––– laktóza | 6,13 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 10 10 menších jablek | Jablko čerstvé | 1500 g |
| 2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 1 hrnek 1 hrnek cukru krupice | Cukr bílý | 250 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 1 lžíce 1 lžíce kokosu | Kokos strouhaný | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce mletých oříšků | Lískový ořech | 15 g |
| 1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
| máslo na vymazání plechu | Máslo kravské | |
| hrubá mouka na vysypání plechu | Mouka pšeničná hrubá |