Dort Eiffelovka

isindy Kuchařka:

Dorty 15 názorů

523
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Suroviny

Korpus:
120 g hladké mouky
30 g kakaa
Nyní v akci
150 g cukru písek
5 vajec
Nyní v akci
5 lžic oleje
špetka soli
Krém:
250 g másla
150 g cukru moučka
250 ml mléka
5 lžic polohrubé mouky
marcipán (falešný)
potravinářské barvy
broskvová marmeláda
banány
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bílky se solí a cukrem ušleháme do pevného sněhu, min. 5 minut. Poté všleháme olej a žloutky a lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Těsto nalijeme do dortové formy vyložené na dně pečicím papírem a pečeme 40 minut na 150°C.

  2. Vychladlý korpus prořízneme, potřeme marmeládou, krémem (cca 1/3 si necháme), poklademe kousky banánů, přiklopíme vrchní částí a celý dort pomažeme rovnoměrně krémem.

  3. Necháme v lednici ztuhnout, potáhneme melírovaným potahem a ozdobíme květy z marcipánové hmoty. Věž je celá z marcipánu, zpevněná uprostřed špejlí, malováno jedlou fixou.

  4. V mléce důkladně rozmícháme mouku a provaříme hustý bešamel. Necháme vychladnout a všleháme postupně do másla vyšlehaného s cukrem.

Poznámka

korpus: http://www.toprecepty.cz/recept/18933-kakaovy-olej...

potahovka: http://www.toprecepty.cz/recept/16692-falesna-marc...

melírování potahovky: http://www.toprecepty.cz/recept/21730-melirovani-p...

omlouvám se za kvalitu fotek, hrála jsem si s tou potvorou od 20h., ve 2h. ráno jsem už byla utahaná jak kotě a jediným přáním bylo jít do postele.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dort Eiffelovka

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo