Nutriční hodnoty (Plněné brambory s kuřecím masem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 5 293 kJ / 1 265 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 107,96 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 102,96 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,00 g |
| Tuky | 69,47 g |
| – nasycené | 40,11 g |
| – nenasycené | 21,62 g |
| –– mononenasycené | 18,95 g |
| –– polynenasycené | 2,67 g |
| ––– omega 3 | 0,92 g |
| Vláknina | 5,50 g |
| Cholesterol | 542 mg |
| Sodík | 2,71 g |
| Sůl | 6,53 g |
| Sacharidy | 49,23 g |
| – cukry | 10,53 g |
| ––– laktóza | 8,07 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 5 větších brambor | Brambor zimní | 250 g |
| 200 g 200 g kuřecího masa (1 větší řízek) | Kuře prso | 200 g |
| dijonská hořčice | Hořčice dijonská | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| 2 2 naťové cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| 4 4 žampiony | Žampion čerstvý | |
| 8 dkg 8 dkg Nivy | Niva 50% t. v s. | 80 g |
| 5 dkg 5 dkg taveného sýra | Sýr tavený | 50 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| koření (jakékoliv paprikové, třeba grilovací) | Pepř černý | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce smetany | Smetana kravská sladká 12% | 62.5 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce parmezánu (může být i jiný sýr, podle chuti) | Parmezán | 30 g |
| 3 lžíce 3 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 75 ml |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| uzená paprika | Paprika uzená |