Nutriční hodnoty (Marinovaný pangas s omáčkou mornay)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 10 808 kJ / 2 583 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 199,69 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 193,94 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,75 g |
| Tuky | 164,85 g |
| – nasycené | 68,88 g |
| – nenasycené | 90,19 g |
| –– mononenasycené | 70,92 g |
| –– polynenasycené | 19,27 g |
| ––– omega 3 | 1,72 g |
| Vláknina | 1,50 g |
| Cholesterol | 1,08 g |
| Sodík | 1,79 g |
| Sůl | 5,37 g |
| Sacharidy | 74,45 g |
| – cukry | 32,52 g |
| ––– laktóza | 29,12 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 filety 4 filety pangase | Pangas filet | 800 g |
| 1 lžíce 1 lžíce citrónové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce worcesteru (nebo Maggi) | Worcestrová omáčka | 30 ml |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| nasekaná petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| Solamyl | Bramborový škrob | |
| 40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
| 50 g 50 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 50 g |
| 300 ml 300 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 300 ml |
| 200 ml 200 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 100 g 100 g tvrdého sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| špetka špetka muškátového oříšku | Muškátový oříšek |