Čokořezy pro začátečníky
Může být voňavější a lahodnější dezert než čokoládový? Tento možná působí složitě, ale zvládne ho i začátečník. Pokud vydržíme a necháme ho odležet do druhého dne, stane se krásně vláčným a chutě se dokonale propojí.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 279 kJ / 3 652 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 54,14 g |
Tuky | 224,98 g |
Vláknina | 12,80 g |
Cholesterol | 1,33 g |
Sodík | 502 mg |
Sůl | 1,25 g |
Sacharidy | 346,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pudinkový prášek rozmícháme ve studeném mléce a uvaříme. Odstavíme, přidáme nalámanou čokoládu a mícháme, dokud se nerozpustí. Hrnec s pudinkem vložíme do studené vodní lázně a mícháme, dokud pudink nevychladne.
Krok 2: Plech vyložíme pečicím papírem a jemně potřeme olejem. Troubu vyhřejeme na 200 °C.
Krok 3: Mouku promícháme s kakaem a kypřicím práškem. Celá vejce s cukrem dobře vyšleháme a poté zašleháme moučnou směs. Těsto vylijeme na plech a urovnáme.
Krok 4: Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 8–10 minut (podle trouby).
Krok 5: Upečený plát i s papírem stáhneme z plechu a necháme vychladnout.
Krok 6: Změklé máslo vyšleháme s cukry a po částech zašleháme uvařený pudink.
Krok 7: Upečený plát obrátíme, stáhneme papír a nakrájíme na 3 stejné díly.
Krok 8: Každý díl potřeme vrstvou krému, položíme na sebe a zbývajícím krémem potřeme povrch i boky. Povrch můžeme posypat mletými mandlemi nebo kokosem.
Krok 9: Před krájením řezy vychladíme.
Zveřejněno 9. 11. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokořezy pro začátečníky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pnOy
Moje poznámka
Čokořezy pro začátečníky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pnOy
Nejnovější recepty
Kokosovo-kakaové cukroví
Přidáno před 4 hodinami
Bramborový salát pro sváteční chvíle
Přidáno před 18 hodinami
Hostomický likér
Přidáno před 21 hodinami
Pečený kuřecí gyros
Přidáno před 21 hodinami
Plněné perníčky
Přidáno 4. 12. 2024 12:00
Bulgur s rukolou a granátovým jablkem
Přidáno 4. 12. 2024 11:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vánoce a Silvestr s chutí luxusu: Tesco Finest přináší sváteční delikatesy pro každý stůl
Jak na to nejlepší kapání do polévky? Vynikající zavářku uděláte jen ze dvou ingrediencí, vylepšit ji můžete bylinkami
Prosincové pranostiky: „Lepší Vánoce třeskuté než tekuté,“ či „Prosinec, když je studený, bílý, ovoci a vínu se urodí.“
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čočka na česneku a cibulce
llub1 před 3 hodinami
Nepečené mandarinkové řezy
Jana1973 před 17 hodinami
Cizrna po indicku
martdol@seznam.cz před 17 hodinami
Kuře na kari
Hanina65 před 18 hodinami
Kulajdička, jak ji dělala maminka
misak2 před 22 hodinami
Kaldounová polévka
Hanina65 před 22 hodinami
Falešný "segedín" z cukety
MartinMartin před 23 hodinami
Jelení guláš
MartinMartin před 23 hodinami
Guláš z jeleního masa
Simonyta před 23 hodinami
Cibulová polévka
Kajkajak před 23 hodinami
Tématické fráze:
čokořezy,
čokoládové řezy pro začátečníky,
recepty pro začatečníky,
coko rezy,
top recepty čokořezy,
moucniky pro zacatecniky,
jednoduché recepty pro začátečníky,
top recepty pro zacatniky,
recept pro začátečníky,
rezy jak je nakrajet,
kremove rezy pro zacatecniky,
čokořezy na plech,
řezy s mletými mandlemi,
recepty pri začatečníky,
top recepty,
jednoduché dia recepty kuchařky na týden,
třívrstvé řezy recept,
cokoladovy rez pro začátečníky,
čoko venecky,
supr moucnik
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka hladká,
kakao,
prášek do pečiva,
máslo,
čokoláda hořká,
pudink čokoládový,
cukr vanilkový,
mléko plnotučné,
cukr moučkový,
olej,
mandle mleté,
kokos
Komentáře (54)