Nutriční hodnoty (Omáčka z červené řepy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 806 kJ / 432 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,96 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,16 g |
| Tuky | 29,34 g |
| – nasycené | 11,71 g |
| – nenasycené | 16,61 g |
| –– mononenasycené | 12,06 g |
| –– polynenasycené | 4,56 g |
| ––– omega 3 | 0,40 g |
| Vláknina | 8,40 g |
| Cholesterol | 36 mg |
| Sodík | 91 mg |
| Sůl | 0,19 g |
| Sacharidy | 19,40 g |
| – cukry | 12,60 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 středně velké bulvy červené řepy | Červená řepa čerstvá | |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 30 g 30 g tuku | Margarín | 30 g |
| 1 dl 1 dl červeného vína | Víno červené suché | 100 ml |
| 1 dl 1 dl vody | Voda | 100 ml |
| 1 1 střik sójové omáčky | Sójová omáčka Tamari | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| mletý kmín | Kmín mletý | |
| 1 dl 1 dl kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |
| lžíce lžíce citrónové šťávy | Šťáva z citrónu | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |