Pečené maso s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Nedělní oběd pro bohatýry se může skládat z pořádného kusu vepřového, knedlíků a podušeného zelí. Maso nakořeňte a nechte ho odležet. Pak teprve tepelně upravte. S voňavým zelíčkem a bramborovým knedlíkem to bude bašta.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 847 kJ / 2 353 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 189,47 g |
Tuky | 168,38 g |
Vláknina | 6,55 g |
Cholesterol | 470 mg |
Sodík | 702 mg |
Sůl | 1,45 g |
Sacharidy | 18,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bůček ořežeme od kůže a nakrájíme na tenčí plátky.
Krok 2: V misce smícháme olej, grilovací koření a 2 lžičky kmínu. Promícháme. V této směsi necháme bůček 1 hodinu odležet.
Krok 3: Vepřovou kotletu nakrájíme na plátky a položíme na plech. Posypeme cibulí nakrájenou na proužky a česnekem nakrájeným na kolečka. Přidáme Masox, bujón, posypeme kmínem, zalijeme trochou oleje a vodou. Bůček vložíme do trouby na mřížku a pod to dáme plech s kotletami.
Krok 4: Pečeme podle zkušeností s vlastní troubou do změknutí. Poté bůček vyndáme a šťávu u kotlet zahustíme moukou. Krátce zapečeme.
Krok 5: Zelí: Pórek a jarní cibulku nakrájíme na jemno. Dáme do hrnce restovat s troškou oleje. Poté zasypeme lžící hladké mouky a promícháme. Vložíme zelí, které neproplachujeme. Promícháme, zalijeme trochou vody a vaříme asi 15 minut. Dosolíme a můžeme dosladit.
Zveřejněno 5. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené maso s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oyQk
Moje poznámka
Pečené maso s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oyQk
Nejnovější recepty
Kuřecí prso na kari, fazole, volské oko a zeleninový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 3 hodinami
Pomerančový chlebíček vhodný pro diabetiky
Přidáno před 9 hodinami
Banánový chlebíček - banana bread
Přidáno před 22 hodinami
Vajíčkový salát pro diabetiky
Přidáno 5. 2. 2025 16:49
Kuřecí prso, volské oko, pečené celerové hranolky, avokádový dip (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 5. 2. 2025 15:38
Drůbeží játra "Pendolino"
Přidáno 5. 2. 2025 15:07
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka bez prášku do pečiva
Neregistrovaný před 16 sekundami
Skořicový koláč z kyšky
Neregistrovaný před 7 minutami
Kuřecí prsa plněná čedarem
Neregistrovaný před 12 minutami
Svatebni cukrovi
Neregistrovaný před 14 minutami
Sýrová omáčka-základní recept
Neregistrovaný před 14 minutami
Domácí zapékané müsli
Neregistrovaný před 16 minutami
Rychlá pórková polévka
Neregistrovaný před 22 minutami
Obrácený jablkový koláč s krémem
Neregistrovaný před 25 minutami
Jednoduché bramborové pusinky
Neregistrovaný před 35 minutami
Špízy z vepřového masa
Neregistrovaný před 38 minutami
Tématické fráze:
kanci pecene se zelim,
pečené kančí maso se zelím,
pečená kančí kýta se zelím,
kančí kýta se zelím,
pečené maso se zelím,
kančí maso se zelim,
pecene kanci se zelim,
vepřové maso s červeným zelím,
kanci maso s knedlikem a zelim,
vepřové maso s bramborovým knedlíkem,
kančí pečeně se zelím a knedlíkem,
peceny kanec se zelim,
pečená kančí kýta a zeli,
vepřové s červeným zelím,
maso s bramborovým knedlíkem,
veprova pecene s cervenym zelim,
kančí pečeně se zelím recept,
kančí se zelím,
vepřová pečeně se zelím,
kančí s knedlíkem a se zelím
Suroviny:
bůček,
kotleta,
cibule,
česnek,
kmín celý,
koření grilovací,
masox hovězí,
bujón zeleninový,
zelí kysané červené,
cibulka jarní,
pórek,
olej,
mouka hladká,
sůl,
cukr
Komentáře (5)