Nutriční hodnoty (Pivní štrúdl s pivní glazurou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 180 kJ / 3 389 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,18 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 59,50 g |
| Tuky | 109,20 g |
| – nasycené | 27,11 g |
| – nenasycené | 75,71 g |
| –– mononenasycené | 48,74 g |
| –– polynenasycené | 26,97 g |
| ––– omega 3 | 2,11 g |
| Vláknina | 42,30 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 330 mg |
| Sůl | 0,66 g |
| Sacharidy | 499,11 g |
| – cukry | 144,89 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| 200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
| 150 g 150 g ztuženého tuku | Margarín | 150 g |
| 1/4 l 1/4 l tmavého piva | Pivo tmavé 10ᵒ | 250 ml |
| 6-8 6-8 jablek | Jablko čerstvé | 1050 g |
| cukr moučka | Cukr bílý | |
| vanilka | Vanilkové lusky | |
| skořice | Skořice ceylonská | |
| ořechy | Vlašské ořechy | |
| na másle osmažená strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
| rozinky namočené v pivu (asi 1 dl) | Rozinky | |
| 1 1 vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g |
| rozpuštěný plátek plátek másla na potření | Máslo kravské | |
| pivo (které zbylo po namočení rozinek) | Pivo světlé 10ᵒ | |
| 1 lžička 1 lžička medu | Med nepasterovaný | 18 g |
| plátek plátek másla | Máslo kravské |