Nutriční hodnoty ("Prešporský šmírkás" - brynzová pomazánka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 269 kJ / 2 693 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,72 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 53,42 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,30 g |
| Tuky | 268,73 g |
| – nasycené | 171,73 g |
| – nenasycené | 91,97 g |
| –– mononenasycené | 83,48 g |
| –– polynenasycené | 8,48 g |
| ––– omega 3 | 2,00 g |
| Vláknina | 1,60 g |
| Cholesterol | 765 mg |
| Sodík | 2,23 g |
| Sůl | 5,83 g |
| Sacharidy | 13,17 g |
| – cukry | 12,17 g |
| ––– laktóza | 6,17 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g brynzy | Brynza | 250 g |
| 250 g 250 g másla | Máslo kravské | 250 g |
| 1 PL 1 PL sladké červené mleté papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| kmín | Kmín | |
| hořčice | Hořčice plnotučná | |
| 1 konzerva 1 konzerva sardelových oček ev. sardelová pasta | Ančovičky v oleji | |
| 1 svazek 1 svazek jarní cibulky, 50 ml piva (mimo Pilsner Urquell - pomazánka by zhořkla) | Pivo světlé 12ᵒ |