Nutriční hodnoty (Kohout (kohút) na víně po burgundsku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 329 kJ / 2 708 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 31,14 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 24,94 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,20 g |
| Tuky | 174,88 g |
| – nasycené | 95,12 g |
| – nenasycené | 77,64 g |
| –– mononenasycené | 67,20 g |
| –– polynenasycené | 10,44 g |
| ––– omega 3 | 0,37 g |
| Vláknina | 9,80 g |
| Cholesterol | 365 mg |
| Sodík | 2,91 g |
| Sůl | 7,00 g |
| Sacharidy | 51,77 g |
| – cukry | 6,04 g |
| ––– laktóza | 0,64 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 kohút o váhe cca 1800 g/kura | ||
| 80 g 80 g masla | Máslo kravské | 80 g |
| 125 g 125 g údenej slaniny | Špek | 125 g |
| 125 g 125 g šampionov | ||
| 10 10 malých cibuliek | ||
| 6 6 šalotiek | ||
| 1 1 strúčik cesnaku | Česnek čerstvý | 70 g |
| 100 g 100 g údenej šunky | Šunka vepřová vařená | 100 g |
| 4 4 mladé mrkvy | ||
| 1 vetvička 1 vetvička čerstvého tymiánu | Tymián čerstvý | |
| 1 vetvička 1 vetvička petržlenovej vňate | ||
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| zvlášť ešte buquet garni - zviazaná kytička z tymiánu, petržlenovej vňate, bobkového listu a strúčiku cesnaku | Bobkový list sušený | |
| 6 cl 6 cl pálenky fine bourgogne | Slivovice | 60 ml |
| 1 l 1 l burgundského červeného vína | Víno červené suché | 1000 ml |
| žmolenka na zahustenie : 30 g masla spracovaného s 1 PL PL polohrubej múky | Eidam 30% t. v s. uzený | |
| soľ | Sůl mořská | |
| mleté čierne korenie | Pepř černý mletý | |