Nutriční hodnoty (Kalamáry v bešamelové omáčce s brokolicí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 225 kJ / 54 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,10 g |
| Tuky | 0,14 g |
| – nasycené | 0,07 g |
| – nenasycené | 0,07 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,07 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 4,90 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 7 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 10,50 g |
| – cukry | 0,70 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 ks 2 ks čerstých kalamárů nebo sáček mražených | Oliheň | |
| šťáva z jednoho citronu | Citrón čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
| oregano | Oregano sušené | |
| mléko | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| máslo | Máslo kravské | |
| hl. mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| smetana na vaření | Smetana kravská sladká 12% | |
| brokolice | Brokolice čerstvá |