Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Boloňská omáčka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 5

Energie3 692 kJ /
882 kcal
Bílkoviny107,29 g
– z toho živočišné bílkoviny100,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny7,29 g
Tuky16,23 g
– nasycené5,26 g
– nenasycené7,15 g
–– mononenasycené5,17 g
–– polynenasycené1,98 g
––– omega 30,05 g
Vláknina16,37 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 410 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy47,70 g
– cukry28,61 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g mletého hovězího masa Hovězí ořez 500 g
slanina Špek
1 1 mrkev Mrkev čerstvá 50 g
2 stonky 2 stonky řapíkatého celeru Celer řapíkatý
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
4 stroužky 4 stroužky česneku Česnek čerstvý 28 g
1 1 malý rajský protlak (70g) Protlak rajčatový
1 konzerva 1 konzerva krájených rajčat (doporučuji Valfruta) Rajče červené čerstvé 425 g
150 ml 150 ml červeného vína Víno červené suché 150 ml
vývar (podle potřeby) Vývar masový
olej Olej řepkový
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
čerstvá bazalka Bazalka čerstvá
trocha trocha oregana Oregano sušené

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.