Nutriční hodnoty (Boloňská omáčka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 3 692 kJ / 882 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,29 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 100,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,29 g |
Tuky | 16,23 g |
– nasycené | 5,26 g |
– nenasycené | 7,15 g |
–– mononenasycené | 5,17 g |
–– polynenasycené | 1,98 g |
––– omega 3 | 0,05 g |
Vláknina | 16,37 g |
Cholesterol | 400 mg |
Sodík | 410 mg |
Sůl | 1,10 g |
Sacharidy | 47,70 g |
– cukry | 28,61 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g mletého hovězího masa | Hovězí ořez | 500 g |
slanina | Špek | |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
2 stonky 2 stonky řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
1 1 malý rajský protlak (70g) | Protlak rajčatový | |
1 konzerva 1 konzerva krájených rajčat (doporučuji Valfruta) | Rajče červené čerstvé | 425 g |
150 ml 150 ml červeného vína | Víno červené suché | 150 ml |
vývar (podle potřeby) | Vývar masový | |
olej | Olej řepkový | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
čerstvá bazalka | Bazalka čerstvá | |
trocha trocha oregana | Oregano sušené |