Nutriční hodnoty (Boloňská omáčka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 3 692 kJ / 882 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 107,29 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 100,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,29 g |
| Tuky | 16,23 g |
| – nasycené | 5,26 g |
| – nenasycené | 7,15 g |
| –– mononenasycené | 5,17 g |
| –– polynenasycené | 1,98 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 16,37 g |
| Cholesterol | 400 mg |
| Sodík | 410 mg |
| Sůl | 1,10 g |
| Sacharidy | 47,70 g |
| – cukry | 28,61 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g mletého hovězího masa | Hovězí ořez | 500 g |
| slanina | Špek | |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 2 stonky 2 stonky řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| 1 1 malý rajský protlak (70g) | Protlak rajčatový | |
| 1 konzerva 1 konzerva krájených rajčat (doporučuji Valfruta) | Rajče červené čerstvé | 425 g |
| 150 ml 150 ml červeného vína | Víno červené suché | 150 ml |
| vývar (podle potřeby) | Vývar masový | |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| čerstvá bazalka | Bazalka čerstvá | |
| trocha trocha oregana | Oregano sušené |