Marocký kebab

Suroviny 4 porce

450 g mletého libového jehněčího masa nebo hovězího masa
3 lžíce syrové strouhané cibule
1 lžíce nasekané petržele
1 lžička mletého kmínu
1 lžička chilli
1 lžička mleté skořice
¼ lžičky mletého zázvoru
1 vejce
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso, cibuli, bylinky, koření, vejce vše dobře promíchejte, pak přidejte ostatní a vše promíchejte dobře rukama.

  2. Směs vytvarujte do tvaru silných doutníků a dejte je na talíř (pokud nemáte špejle, můžete jen udělat placičky a grilovat stejně jako kebaby, na špejli se ale maso lépe griluje). Zakryjte je fólií a zhruba 1 hodinu je chlaďte.

  3. Asi 12 dřevěných špejlí nechte 30 minut nasáknout vodou. Každý doutník napíchněte na špejli a maso ještě upravte, aby zachovalo tvar.

  4. Kebaby grilujte 5-6 minut, pak je obraťte a opékejte stejnou dobu po druhé straně, aby byly stejnoměrně hnědé. Podávejte je ozdobené zeleninou podle chuti.

Komentáře k receptu Marocký kebab

  • bosanova bosanova

    Moc dobré, dnes jsem dělala. Zejména ta skořice je vynikající! Bod jasný:-)

    Odpovědět

  • jan.alois jan.alois

    Super recept nezbylo málem sežrali i ten rošt na krbu.:-D bodík je jasnej.

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

  • Bibinka Bibinka

    Ivanko, kebab byl chutný, Maročani jsou šikovní;-) Při strouhání cibule jsem brečela jako želva a papriku jsem použila sladkou-my chilli neradi, jinak je to dělané, jak to máš v receptu dávám ti 1.boda:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: kebab recept marocké placky kebab nova paka placky na kebab kebab kebab placky placka na kebab kebab v placce marocké recepty jehněčí kebab recept kebab placka jak grilovat kebab placky ke kebabu kebab z mletého masa recept rychly recept na kebab marocke placky recept hovězí kebab marocký jehněčí mleté maso mletý kebab placky na kebab recept