Nutriční hodnoty (Pečená voňavá jehnečí kýta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 1 909 kJ / 456 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,14 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,33 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,81 g |
| Tuky | 4,84 g |
| – nasycené | 2,64 g |
| – nenasycené | 2,04 g |
| –– mononenasycené | 0,74 g |
| –– polynenasycené | 1,29 g |
| ––– omega 3 | 0,17 g |
| Vláknina | 22,73 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 56 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 48,17 g |
| – cukry | 14,69 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 jehněčí kýta | Jehněčí kýta | |
| 2 větvičky 2 větvičky čerstvého rozmarýnu | Rozmarýn čerstvý | |
| 6 stroužků 6 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 42 g |
| 3 3 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| citronová šťáva z 1/2 citronu | Šťáva z citrónu | |
| 10 g 10 g celého černého pepře | Pepř černý | 10 g |
| 1 lžička 1 lžička drceného kmínu | Kmín mletý | 5 g |
| 500 ml 500 ml silného domácího masového vývaru | Vývar masový | 500 ml |
| 250 ml 250 ml kvalitního suchého bílého vína | Víno bílé suché | 250 ml |
| olej | Olej řepkový | |
| 3 3 středně velké cibule podlouhlého tvaru | Cibule čerstvá | 210 g |
| brambory | Brambor zimní | |
| plátky plátky rajčat | Rajče červené čerstvé | |
| salátové okurky | Okurka salátová čerstvá |