Nutriční hodnoty (Žampionový salát s nivou II.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 136 kJ / 749 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 50,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 36,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,00 g |
| Tuky | 47,00 g |
| – nasycené | 31,40 g |
| – nenasycené | 14,95 g |
| –– mononenasycené | 13,20 g |
| –– polynenasycené | 1,75 g |
| ––– omega 3 | 0,40 g |
| Vláknina | 20,00 g |
| Cholesterol | 168 mg |
| Sodík | 3,08 g |
| Sůl | 7,55 g |
| Sacharidy | 21,10 g |
| – cukry | 10,00 g |
| ––– laktóza | 5,65 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g žampionů | Žampion čerstvý | 500 g |
| 150 g 150 g nivy | Niva 50% t. v s. | 150 g |
| 5 lžic 5 lžic bílého jogurtu (výborný je řecký) | Jogurt kravský bílý 1,5% | 75 ml |
| 1 lžička 1 lžička octa | Ocet lihový | 5 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |