Nutriční hodnoty (Polévka s pekingským zelím)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 981 kJ / 952 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,42 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 15,49 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 22,93 g |
| Tuky | 36,66 g |
| – nasycené | 18,18 g |
| – nenasycené | 14,95 g |
| –– mononenasycené | 9,36 g |
| –– polynenasycené | 5,59 g |
| ––– omega 3 | 0,45 g |
| Vláknina | 45,55 g |
| Cholesterol | 310 mg |
| Sodík | 402 mg |
| Sůl | 0,31 g |
| Sacharidy | 95,39 g |
| – cukry | 37,86 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1/2 1/2 petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1/2 hlávky 1/2 hlávky pekingského zelí | Zelí pekingské čerstvé | 1500 g |
| 1 l 1 l masového vývaru nebo vody (podle potřeby) | Vývar masový | 1000 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |