Vánoční čaj

Suroviny 1 l

3 lžíce medu
5 ks hřebíčků
1 skořice celá
1 badyán
1 citron (šťáva z 1/2 citronu + několik plátků)
500 ml černého čaje
3 dl pomerančového džusu
1 pomeranč
hnědý cukr
rum

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrůlku vlijeme med, přidáme skořici, hřebíčky, badyán a zalijeme 1,5 hrnkem vody. Přivedeme k varu, vaříme 5 minut na mírném ohni, pak vlijeme uvařený čaj, pomerančový džus, citronovou šťávu.

  2. Přidáme několik koleček citronu a na kostičky nakrájený oloupaný pomeranč. Na mírném ohni povaříme, dosladíme cukrem a po odstavení z ohně přidáme rum dle své chuti.

  3. Před podáváním odstraníme z nápoje koření a kolečka citronu.

Poznámka od kuchařky

Inspirací mi byl recept z jednoho stolního kalendáře.

Komentáře k receptu Vánoční čaj

Tématické fráze: tncz nova vánoční čaj jak uvařit vánoční čaj čaj z badyanu badyan do čaje citrón pomeranč voda uvařit badyán čaj badyan čaj recept jak uvařit čaj s badyánem jak uvařit čaj z z badyánu jak uvařit vánoční čaje lecitele mikolaska pomerančový džus a černý čaj zapeceny caj s badyanem vánoční medový čaj