Nutriční hodnoty (Zapečené šišky z mletého masa)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 12 938 kJ / 3 092 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 140,72 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 132,22 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,50 g |
| Tuky | 246,12 g |
| – nasycené | 109,36 g |
| – nenasycené | 118,41 g |
| –– mononenasycené | 97,55 g |
| –– polynenasycené | 20,86 g |
| ––– omega 3 | 1,18 g |
| Vláknina | 9,45 g |
| Cholesterol | 1,53 g |
| Sodík | 2,92 g |
| Sůl | 6,97 g |
| Sacharidy | 75,79 g |
| – cukry | 26,81 g |
| ––– laktóza | 19,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 kg 1/2 kg mletého masa | Vepřový ořez | 500 g |
| 100 g 100 g libové anglické slaniny | Anglická slanina | 100 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1,5 1,5 rohlíku nebo žemle | Rohlík pšeničný bílý | 64.5 g |
| trochu trochu mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| libeček | Libeček čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| koření na mletá masa (já používám od Antonína) | Provensálské koření | |
| olej | Olej řepkový | |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 500 ml 500 ml kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 500 ml |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 2 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| paprika | Paprika bílá čerstvá | |
| grilovací koření | Grilovací koření | |
| strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
| tuk | Margarín |