Nutriční hodnoty (Bramborové taštičky s mletým masem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 003 kJ / 1 674 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 80,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 48,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 31,42 g |
| Tuky | 50,20 g |
| – nasycené | 15,15 g |
| – nenasycené | 29,06 g |
| –– mononenasycené | 21,26 g |
| –– polynenasycené | 7,79 g |
| ––– omega 3 | 0,48 g |
| Vláknina | 19,15 g |
| Cholesterol | 379 mg |
| Sodík | 387 mg |
| Sůl | 0,76 g |
| Sacharidy | 216,40 g |
| – cukry | 18,10 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 kg 1/2 kg vařených brambor (vařené den předem) | Brambor zimní | 500 g |
| 15 - 20 dkg 15 - 20 dkg hladké mouky (podle kvality brambor) | Mouka pšeničná hladká | 175 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 25 dkg 25 dkg mletého masa (míchané, nebo jen vepřové, šlo by i kuřecí) | Vepřový ořez | 250 g |
| 1/2 1/2 větší cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
| 2 lžíce 2 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 30 g |
| 1 lžička 1 lžička pikantní hořčice | Hořčice dijonská | 5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| libeček | Libeček čerstvý | |
| pažitku | Pažitka čerstvá | |
| petrželku | Petržel nať čerstvá | |
| koření (na mleté maso) | Pepř černý | |
| paprikové koření - podle chuti | Paprika červená sušená | |
| olej | Olej řepkový | |
| máslo | Máslo kravské |