Nutriční hodnoty (Bramborové taštičky s mletým masem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 003 kJ / 1 674 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,10 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 48,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 31,42 g |
Tuky | 50,20 g |
– nasycené | 15,15 g |
– nenasycené | 29,06 g |
–– mononenasycené | 21,26 g |
–– polynenasycené | 7,79 g |
––– omega 3 | 0,48 g |
Vláknina | 19,15 g |
Cholesterol | 379 mg |
Sodík | 387 mg |
Sůl | 0,76 g |
Sacharidy | 216,40 g |
– cukry | 18,10 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/2 kg 1/2 kg vařených brambor (vařené den předem) | Brambor zimní | 500 g |
15 - 20 dkg 15 - 20 dkg hladké mouky (podle kvality brambor) | Mouka pšeničná hladká | 175 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
sůl | Sůl mořská | |
25 dkg 25 dkg mletého masa (míchané, nebo jen vepřové, šlo by i kuřecí) | Vepřový ořez | 250 g |
1/2 1/2 větší cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
2 lžíce 2 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 30 g |
1 lžička 1 lžička pikantní hořčice | Hořčice dijonská | 5 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
libeček | Libeček čerstvý | |
pažitku | Pažitka čerstvá | |
petrželku | Petržel nať čerstvá | |
koření (na mleté maso) | Pepř černý | |
paprikové koření - podle chuti | Paprika červená sušená | |
olej | Olej řepkový | |
máslo | Máslo kravské |