Babiččina koprová omáčka
Koprová omáčka - jedněmi milovaná a druhými nenáviděná. A většinou za to mohou školní jídelny, kde ta nechuť vznikla. Ale tahle, poctivá se smetanou a žloutky, dobře ochucená a sladká - jen se sliny sbíhají.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 9 417 kJ / 2 251 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,78 g |
Tuky | 166,78 g |
Vláknina | 1,35 g |
Cholesterol | 1,09 g |
Sodík | 714 mg |
Sůl | 1,85 g |
Sacharidy | 114,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Podle České kuchařky Miloše Štěpničky
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 3. 2024 09:14
sanstefan: není snadné odhadnout, protože my koprovku milujeme Ale počítejte s přibližně 5 porcemi
9. 3. 2024 09:00
Prosím, kolik je to asi porcí? Vařím pro 2 lidi, takže max 4 porce a 1,5 litra mléka mi přijde moc. Poslední koprovka se mi nepovedla, takže bych rád recept vyzkoušel.
15. 5. 2023 08:01
Eviks33: díky
12. 5. 2023 12:29
Vynikající recept a skvělá chuť
26. 8. 2020 18:35
srettka: ty žloutky vyzkoušej, to je teprve ta babiččina koprovka, dělám stejně...různé "dietní" koprovky jsou podle mne nesmysl, stejně jako "dietní" svíčková na smetaně...dám si třeba malou porci a ne každý týden, ale POCHUTNÁM si.....
26. 8. 2020 13:41
cathleen: Tak to opravdu chci vyzkoušet, protože koprovku zrovna miluju. A není to tak dlouho, co jsem o ni mluvila s plnou pusou slin
26. 8. 2020 13:07
Marie Svarcova, srettka: děláme ji podle pana Štěpničky už pár let, je opravdu výborná. Ty žloutky omáčku ještě zahustí a dodají jí jemnost i pěknou barvu navíc - však je zkus přidat (a já ráda vyzkouším tvou radu s octem).
26. 8. 2020 12:04
Dělám podobně, jen ty žloutky jsem tam nikdy nedávala. Ale asi to vyzkouším, jestli to ještě nevylepší i tak výtečnou chuť. Všem koprovkařům dobrou chuť
P.S.Ještě jsem si vzpoměla, že kdo má rád kyselou, tak je chutnější ocet horký na přichucení.
P.S.Ještě jsem si vzpoměla, že kdo má rád kyselou, tak je chutnější ocet horký na přichucení.
26. 8. 2020 11:58
přesně tak ji dělám už 50 let , je skvělá ani maso nemusím mít.
19. 6. 2016 15:39
Koprovku tuze rádi, ovšem variantu s masem.
19. 6. 2016 12:37
Vypadá skvěle.a určitě i tak chutná..
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bagety s grahamovou moukou
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 14 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 16 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 19 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno 18. 3. 2024 07:45
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno 18. 3. 2024 07:29
Právě bylo uvařeno:
Hrnková buchta s tvarohem
Fitulka uvařila před 47 minutami
Šumavský bramborák, pečený v troubě
barbar uvařil před 53 minutami
Vepřové výpečky na černém pivu
Hana2123 uvařila před 59 minutami
Zapékané těstoviny
Kamil@ uvařila před 10 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Kamil@ uvařila před 11 hodinami
Vepřové plátky pečené s marinádou
MaminkaVladuska uvařila před 11 hodinami
Kuřecí maso ve sladké chilli omáčce
HolyBee uvařila před 14 hodinami
Šťouchané brambory
Alenka87 uvařila před 14 hodinami
Hradecká pomazánka
Saratice uvařila před 15 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: koprovka z mléka koprovka recept koprovka babicina koprovka recepty koprovka babiččiny recepty koprová omáčka babiččina koprová omáčka koprovka s masem babičina koprová omáčka koprovka s hovězím masem recept koprovka koprovka s těstovinami koprovka s mlékem koprovka bez mleka priprava koprovky příprava koprovka recept na koprovku koprovka ze šlehačky babičina omáčka recept kprovka
Suroviny: máslo, mouka hladká, mléko, šlehačka, žloutek, sůl, vývar masový, cukr, ocet, kopr
Babiččina koprová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JxO2
11 názorů