Babiččina koprová omáčka
Koprová omáčka - jedněmi milovaná a druhými nenáviděná. A většinou za to mohou školní jídelny, kde ta nechuť vznikla. Ale tahle, poctivá se smetanou a žloutky, dobře ochucená a sladká - jen se sliny sbíhají.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 417 kJ / 2 251 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,78 g |
Tuky | 166,78 g |
Vláknina | 1,35 g |
Cholesterol | 1,09 g |
Sodík | 714 mg |
Sůl | 1,85 g |
Sacharidy | 114,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci rozehřejeme máslo a zpěníme na něm mouku. Zalijeme mlékem a za stálého míchání přivedeme k varu.
Krok 2: Omáčku provaříme, hustotu doladíme buď zředěním vývarem nebo naopak lehkým zahuštěním trochy mouky, rozmíchané v mléku.
Krok 3: Osolíme, provaříme a vlijeme šlehačku s rozkvedlanými žloutky.
Krok 4: Přivedeme k varu, necháme probublat a vypneme.
Krok 5: Do horkého vhodíme nadrobno nasekaný kopr a doladíme chuť cukrem a trochou octa.
Krok 6: Podáváme s vejcem natvrdo nebo vařeným hovězím masem.
Zveřejněno 18. 6. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Babiččina koprová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JxO2
Moje poznámka
Babiččina koprová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JxO2
Náhodný recept
Nejnovější recepty
TIP
Rohlíčky obzvláště vypečené
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí vývar s kořenovou zeleninou, kapustou a strouháním
Přidáno před 15 hodinami
Polský štědrovečerní makovec
Přidáno před 15 hodinami
Kokosovo-kakaové cukroví
Přidáno před 23 hodinami
Bramborový salát pro sváteční chvíle
Přidáno 4. 12. 2024 19:15
Hostomický likér
Přidáno 4. 12. 2024 16:18
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Domácí turecký med jen ze čtyř surovin: Vynikající sladká pochoutka voní praženými ořechy, je měkká a nelepí se na zuby
Perníkové pracny podle perníkářky Terezy: Plněné povidly a s voňavým kořením chutnají fantasticky
Pohádkové recepty: Rohlíčky obzvláště vypečené z filmu Císařův pekař-Pekařův císař voní sádlem a chutnají skvěle
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krémová zeleninová polévka s majoránkou
Istar před 12 hodinami
Moje řízky naruby
Pecula před 13 hodinami
Black & white cookies
KatchaKK před 16 hodinami
Pivní polévka
Kajkajak před 16 hodinami
Báječný perník
Jirkas1 před 17 hodinami
Čočka na česneku a cibulce
llub1 před 22 hodinami
Nepečené mandarinkové řezy
Jana1973 4. 12. 2024 20:40
Cizrna po indicku
martdol@seznam.cz 4. 12. 2024 20:36
Kuře na kari
Hanina65 4. 12. 2024 19:56
Kulajdička, jak ji dělala maminka
misak2 4. 12. 2024 15:25
Tématické fráze:
koprovka z mléka,
koprovka recept,
koprovka,
babicina koprovka,
recepty koprovka,
babiččiny recepty koprová omáčka,
babiččina koprová omáčka,
koprovka s masem,
babičina koprová omáčka,
koprovka s hovězím masem,
recept koprovka,
koprovka s těstovinami,
koprovka s mlékem,
koprovka bez mleka,
priprava koprovky,
příprava koprovka,
recept na koprovku,
koprovka ze šlehačky,
babičina omáčka recept,
kprovka
Suroviny:
máslo,
mouka hladká,
mléko,
šlehačka,
žloutek,
sůl,
vývar masový,
cukr,
ocet,
kopr
Komentáře (11)