Babiččina koprová omáčka
Koprová omáčka - jedněmi milovaná a druhými nenáviděná. A většinou za to mohou školní jídelny, kde ta nechuť vznikla. Ale tahle, poctivá se smetanou a žloutky, dobře ochucená a sladká - jen se sliny sbíhají.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 9 417 kJ / 2 251 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,78 g |
Tuky | 166,78 g |
Vláknina | 1,35 g |
Cholesterol | 1,09 g |
Sodík | 714 mg |
Sůl | 1,85 g |
Sacharidy | 114,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Podle České kuchařky Miloše Štěpničky
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 5. 2023 09:01
Eviks33: díky

12. 5. 2023 13:29
Vynikající recept a skvělá chuť

26. 8. 2020 19:35
srettka: ty žloutky vyzkoušej, to je teprve ta babiččina koprovka, dělám stejně...různé "dietní" koprovky jsou podle mne nesmysl, stejně jako "dietní" svíčková na smetaně...dám si třeba malou porci a ne každý týden, ale POCHUTNÁM si.....
26. 8. 2020 14:41
cathleen: Tak to opravdu chci vyzkoušet, protože koprovku zrovna miluju. A není to tak dlouho, co jsem o ni mluvila s plnou pusou slin

26. 8. 2020 14:07
Marie Svarcova, srettka: děláme ji podle pana Štěpničky už pár let, je opravdu výborná. Ty žloutky omáčku ještě zahustí a dodají jí jemnost i pěknou barvu navíc - však je zkus přidat
(a já ráda vyzkouším tvou radu s octem).

26. 8. 2020 13:04
Dělám podobně, jen ty žloutky jsem tam nikdy nedávala. Ale asi to vyzkouším, jestli to ještě nevylepší i tak výtečnou chuť. Všem koprovkařům dobrou chuť

P.S.Ještě jsem si vzpoměla, že kdo má rád kyselou, tak je chutnější ocet horký na přichucení.


P.S.Ještě jsem si vzpoměla, že kdo má rád kyselou, tak je chutnější ocet horký na přichucení.
26. 8. 2020 12:58




19. 6. 2016 16:39
Koprovku tuze rádi, ovšem variantu s masem.

19. 6. 2016 13:37
Vypadá skvěle.a určitě i tak chutná..


Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Krém z mascarpone a šlehačky s jahodami
Přidáno před 2 hodinami

Banánová zmrzlina s Lučinou
Přidáno před 6 hodinami

Kuřecí dráček
Přidáno před 6 hodinami

Pečený patizon s bramborovou kaší
Přidáno před 8 hodinami

Plněná kuřecí stehna s hráškovou kaší
Přidáno před 10 hodinami

Šťavnatý citronový koláč
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:

Vepřové medailonky s cibulovou omáčkou
uvařil/a Uciela
před 2 hodinami

Jablkový zázrak
uvařil/a Teomi
před 2 hodinami

Cibulačka po česku
uvařil/a Iwushka01
před 7 hodinami

Dietní segedínský guláš s krůtím masem
uvařil/a Tony85
před 7 hodinami

Rajčatová polévka s nudlemi
uvařil/a Merylas
před 8 hodinami

Sachr dort z jablek
uvařil/a Zuzaja
před 9 hodinami

Kuřecí nudličky na kmínu
uvařil/a limosek
před 9 hodinami

Sladkokyselý nálev na zeleninu (bez umělých sladidel)
uvařil/a andre.kleinova@seznam.cz
před 11 hodinami

Expres kuře na paprice
uvařil/a Danca11
před 11 hodinami

Mléčná rýže, sladká
uvařil/a Ronnykush
před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Další recepty
Tématické fráze: koprovka z mléka koprovka recept koprovka babicina koprovka recepty koprovka babiččiny recepty koprová omáčka babiččina koprová omáčka koprovka s masem babičina koprová omáčka koprovka s hovězím masem recept koprovka koprovka s těstovinami koprovka s mlékem koprovka bez mleka priprava koprovky příprava koprovka recept na koprovku koprovka ze šlehačky babičina omáčka recept kprovka
Suroviny: máslo, mouka hladká, mléko, šlehačka, žloutek, sůl, vývar masový, cukr, ocet, kopr
Babiččina koprová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JxO2
9 názorů