Babiččina koprová omáčka
Koprová omáčka - jedněmi milovaná a druhými nenáviděná. A většinou za to mohou školní jídelny, kde ta nechuť vznikla. Ale tahle, poctivá se smetanou a žloutky, dobře ochucená a sladká - jen se sliny sbíhají.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 9 417 kJ / 2 251 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,78 g |
Tuky | 166,78 g |
Vláknina | 1,35 g |
Cholesterol | 1,09 g |
Sodík | 714 mg |
Sůl | 1,85 g |
Sacharidy | 114,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Podle České kuchařky Miloše Štěpničky
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 3. 2024 10:14
sanstefan: není snadné odhadnout, protože my koprovku milujeme Ale počítejte s přibližně 5 porcemi
9. 3. 2024 10:00
Prosím, kolik je to asi porcí? Vařím pro 2 lidi, takže max 4 porce a 1,5 litra mléka mi přijde moc. Poslední koprovka se mi nepovedla, takže bych rád recept vyzkoušel.
15. 5. 2023 09:01
Eviks33: díky
12. 5. 2023 13:29
Vynikající recept a skvělá chuť
26. 8. 2020 19:35
srettka: ty žloutky vyzkoušej, to je teprve ta babiččina koprovka, dělám stejně...různé "dietní" koprovky jsou podle mne nesmysl, stejně jako "dietní" svíčková na smetaně...dám si třeba malou porci a ne každý týden, ale POCHUTNÁM si.....
26. 8. 2020 14:41
cathleen: Tak to opravdu chci vyzkoušet, protože koprovku zrovna miluju. A není to tak dlouho, co jsem o ni mluvila s plnou pusou slin
26. 8. 2020 14:07
Marie Svarcova, srettka: děláme ji podle pana Štěpničky už pár let, je opravdu výborná. Ty žloutky omáčku ještě zahustí a dodají jí jemnost i pěknou barvu navíc - však je zkus přidat (a já ráda vyzkouším tvou radu s octem).
26. 8. 2020 13:04
Dělám podobně, jen ty žloutky jsem tam nikdy nedávala. Ale asi to vyzkouším, jestli to ještě nevylepší i tak výtečnou chuť. Všem koprovkařům dobrou chuť
P.S.Ještě jsem si vzpoměla, že kdo má rád kyselou, tak je chutnější ocet horký na přichucení.
P.S.Ještě jsem si vzpoměla, že kdo má rád kyselou, tak je chutnější ocet horký na přichucení.
26. 8. 2020 12:58
přesně tak ji dělám už 50 let , je skvělá ani maso nemusím mít.
19. 6. 2016 16:39
Koprovku tuze rádi, ovšem variantu s masem.
19. 6. 2016 13:37
Vypadá skvěle.a určitě i tak chutná..
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křepelky sous - vide s pečenou zeleninou a jogurtovým dipem
Přidáno před 2 hodinami
Mrkvová polévka s chilli
Přidáno před 2 hodinami
Zdravý barevný kuskus
Přidáno před 4 hodinami
Salát z květáku romanesco s rýží a čočkou beluga
Přidáno před 13 hodinami
Gulášová polévečka
Přidáno před 15 hodinami
Koláče s povidlovo-makovou náplní a se švestkami
Přidáno 13. 9. 2024 21:15
Právě bylo uvařeno:
Utopenci - nejlepší co známe
Timberjack uvařila před 32 minutami
Zeleninový krém s červenou řepou
echinacea uvařila před 39 minutami
Pečená rajčata ve vlastní šťávě
Jarka72 uvařila před 1 hodinou
Zdravý barevný kuskus
Mamka.anna uvařil před 2 hodinami
Katův šleh a bramboráčky
Bourovka1 uvařila před 2 hodinami
Čína "Sečuán"
Janca1 uvařil před 2 hodinami
Kuřecí přírodní plátek
NikaPo uvařila před 2 hodinami
Cuketové zelí, zavařené na zimu i jiné roční období
Pipas uvařila před 2 hodinami
Cuketové karbanátky s hermelínem
Elivet uvařila před 2 hodinami
Topinky s pikantní zeleninovou směsí a sýrem
MarcelaPa uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na ty nejlepší houskové knedlíky? Díky tipům knedlíkového mistra Petra Kosinera se povedou hned napoprvé
12 nejoblíbenějších omáček: Dáte přednost hříbkové s těstovinami nebo klasické svíčkové?
Jak udělat domácí jíšku a vyhnout se chybám při její přípravě. Potřebujeme na ni kvalitní tuk. Pro pozdější využití ji snadno zmrazíme
Další recepty
Tématické fráze: koprovka z mléka koprovka recept koprovka babicina koprovka recepty koprovka babiččiny recepty koprová omáčka babiččina koprová omáčka koprovka s masem babičina koprová omáčka koprovka s hovězím masem recept koprovka koprovka s těstovinami koprovka s mlékem koprovka bez mleka priprava koprovky příprava koprovka recept na koprovku koprovka ze šlehačky babičina omáčka recept kprovka
Suroviny: máslo, mouka hladká, mléko, šlehačka, žloutek, sůl, vývar masový, cukr, ocet, kopr
Babiččina koprová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JxO2
11 názorů