Nutriční hodnoty (Francouzské brambory ze syrových brambor)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 4 116 kJ / 984 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 49,20 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,72 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,48 g |
| Tuky | 31,08 g |
| – nasycené | 7,34 g |
| – nenasycené | 14,06 g |
| –– mononenasycené | 11,23 g |
| –– polynenasycené | 2,83 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 19,05 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 444 mg |
| Sůl | 0,84 g |
| Sacharidy | 118,45 g |
| – cukry | 10,95 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 kg 1,5 kg brambor | Brambor zimní | 1500 g |
| 300 g 300 g uzeného masa (nebo uzeniny) | Vepřová plec uzená | 300 g |
| 400 g 400 g mražené zeleniny (1 sáček) | Mrkev mražená | 400 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| mléko (dle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 100 ml 100 ml vody | Voda | 100 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| olej na vymazání pekáče | Olej řepkový |