Nutriční hodnoty (Jehněčí hřbet podle mne)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 675 kJ / 878 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,43 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,68 g |
| Tuky | 42,51 g |
| – nasycené | 20,64 g |
| – nenasycené | 21,34 g |
| –– mononenasycené | 18,04 g |
| –– polynenasycené | 3,30 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 9,72 g |
| Cholesterol | 35 mg |
| Sodík | 981 mg |
| Sůl | 2,40 g |
| Sacharidy | 35,45 g |
| – cukry | 10,56 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 plátky 4 plátky jehněčí kotlety (hřbet) cca 700 g | Jehně hřbet | |
| 50 g 50 g slaniny | Špek | 50 g |
| 4 4 mrkve | Mrkev čerstvá | 200 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1/4 1/4 bulvy celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| lžíce lžíce petrželová nať | Petržel nať čerstvá | |
| 1/2 litru 1/2 litru těžkého červeného vína | Víno červené suché | 500 ml |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl, pepř | Pepř černý | |
| hladká mouka na obalování | Mouka pšeničná hladká |