Nutriční hodnoty (Shmaky s uzenou vůní)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 556 kJ / 850 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 31,84 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,63 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,21 g |
| Tuky | 74,06 g |
| – nasycené | 32,28 g |
| – nenasycené | 40,70 g |
| –– mononenasycené | 34,92 g |
| –– polynenasycené | 5,78 g |
| ––– omega 3 | 0,09 g |
| Vláknina | 4,26 g |
| Cholesterol | 53 mg |
| Sodík | 1,67 g |
| Sůl | 4,20 g |
| Sacharidy | 13,06 g |
| – cukry | 4,30 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 balení 1 balení Šmakoun (Shmaky) uzený | Šmakoun | 200 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 50-100 g 50-100 g anglické slaniny vcelku | Anglická slanina | 75 g |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| sýr plátkový eidam | Sýr kravský tvrdý 30% | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mouky hladké | Mouka pšeničná hladká | 2 g |
| lžička lžička másla | Máslo kravské | |
| sůl | Sůl mořská | |
| vývar (voda + kousek zeleninového bujonu) | Vývar hovězí | |
| větvička větvička tymiánu čerstvého | Tymián sušený |