Nutriční hodnoty (Babiččina fazolačka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 10
| Energie | 13 017 kJ / 3 111 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 173,84 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 50,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 123,84 g |
| Tuky | 104,46 g |
| – nasycené | 26,53 g |
| – nenasycené | 54,53 g |
| –– mononenasycené | 42,50 g |
| –– polynenasycené | 12,03 g |
| ––– omega 3 | 0,44 g |
| Vláknina | 100,76 g |
| Cholesterol | 150 mg |
| Sodík | 272 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 319,30 g |
| – cukry | 14,28 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg uzených žeber | Vepřová žebra | 1000 g |
| 500 g 500 g velkých bílých fazolí (nebo malých) | Fazole bílé | 500 g |
| 15 kuliček 15 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 5 5 bobkových listů | Bobkový list sušený | |
| 10 kuliček 10 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 8 8 brambor | Brambor zimní | 400 g |
| 1 1 smetana na vaření 12% | Smetana kravská sladká 12% | |
| hladká mouka na zahuštění | Mouka pšeničná hladká | |
| 5 l 5 l vody (podle potřeby) | Voda | 5000 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce octa | Ocet lihový | 15 ml |