Nutriční hodnoty (Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 10 016 kJ / 2 394 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 231,81 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 226,83 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,98 g |
Tuky | 133,15 g |
– nasycené | 58,35 g |
– nenasycené | 65,45 g |
–– mononenasycené | 52,04 g |
–– polynenasycené | 13,41 g |
––– omega 3 | 0,97 g |
Vláknina | 16,10 g |
Cholesterol | 470 mg |
Sodík | 2,46 g |
Sůl | 5,75 g |
Sacharidy | 61,07 g |
– cukry | 43,20 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg vepřové kýty | Vepřová kýta | 1000 g |
100 g 100 g anglické slaniny | Anglická slanina | 100 g |
2 l 2 l vývaru (nebo bujón s vodou) | Vývar masový | 2000 ml |
130 g 130 g mrkve | Mrkev čerstvá | 130 g |
100 g 100 g celeru | Celer bulva čerstvá | 100 g |
100 g 100 g petržele | Petržel kořenová čerstvá | 100 g |
120 g 120 g cibule | Cibule čerstvá | 120 g |
2 lžíce 2 lžíce cukru krupice | Cukr bílý | 24 g |
200 ml 200 ml smetany ke šlehání (33%) | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
1 lžička 1 lžička hořčice | Hořčice plnotučná | 5 g |
1 hrst 1 hrst mražené mrkve s hráškem (nebo sterilované) | Mrkev mražená | |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
ocet | Ocet lihový | |
olej | Olej řepkový | |
bobkový list | Bobkový list sušený | |
nové koření | Nové koření | |
celý pepř | Pepř černý | |
1 špetka 1 špetka tymiánu | Tymián sušený | |
sůl | Sůl mořská |